Als... Dan... en de valkuilen van de verwachtingen...

 

 Als "excuustruus" ineens op jou van toepassing is...

Vandaag op kantoor kwam er een superleuk en knap meisje solliciteren voor een verkoopfunctie. Ze kwam binnen en ik dacht meteen: "daar heb ik iets aan". Maar na 5 minuten moest ik die mening herzien. Er kwam niets uit. Geen passie, geen enthousiasme, alleen maar twijfels. En toen ik haar begin uit te vragen naar haar levensdoelen, de zaken die haar motiveren kwam ik erachter dat het een "als-dan" meisje is. En ik ben er zeker van, want ik ben ook een "als-dan" meisje. En dat suckt. Bigtime. En daar moet ik aan werken. 

Maar wat is dat nu, een "als-dan" meisje? Ik zal je een paar uitspraken op een rij zetten. Misschien herken je jezelf wel...

 

- als ik 3 kilo afval, dan pas ga ik mijn jurkjes terug dragen.

- als ik niets van me laat horen gaat hij me wel missen en me uit zichzelf iets sturen.

- als ik een duurdere eyeliner koop, dan lukt die perfecte catwing me misschien wel

- als ik vanavond na de afwas nog tijd heb dan ga ik een nieuw blogartikel schrijven

- als ik toch een tuin had, dan zou ik veel vaker buiten spelen met mijn zoontje

- ...

 

Herken je je? Misschien helemaal niet! Dan mag je trots zijn. Want als je je wel herkent, dan heb jij ook last van excuus en uitstel gedrag zonder het misschien te beseffen!  Want let's face it. Elke "als-dan" is geen voornemen of een planning, nee hoor, elke "als-dan" is een excuus, een manier om je te laten beïnvloeden door iets externs... En dat is nu net NIET hoe het moet.

 

Als je iets echt wil, dan GO AND GET IT!!! Stel niet uit! Doe gewoon. Ga gewoon! 

STOP MET DAT ALS-DANNEN!!!

 

x A x

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0