De Pot verwijt de Ketel...

Het is pas als je er zelf in zit dat je beseft hoe gemakkelijk het was om te oordelen... 

Ik heb me vandaag toch geërgerd zeg... PoehPoeh!! Sinds ik mijn rijbewijs heb verplicht ik mezelf om elke dag netjes met de auto naar het werk te rijden om ervaring op te doen (lang verhaal, leg het nog wel eens, dat rijbewijs-verhaal). Maar vandaag was toch weer een toppertje hoor. Als je in Antwerpen woont voelt elk autoritje een beetje als een computerspelletje. Voor elke tram, bus, fietser, stilstaande vrachtwagen en overlopende voetgangers die je ontwijkt krijg je tien punten. Ik scoor er op een kwartier wel 10000000!! Zo erg hier! Ik heb letterlijk ogen op de zijkanten van mijn hoofd nodig!

 

In ieder geval, ik zit fijn aan te schuiven op een druk kruispunt dat altijd blokkeert omdat mensen de regel "het kruispunt niet oprijden als je er vervolgens niet af kan rijden" niet kennen... Dus een metertje vooruit nu, een centimetertje vooruit dadelijk en nog een millimetertje vooruit achter een halfuur. En dan ineens... opening! Ja! Doorrijden! Maar met dat ik vertrek komt er langs links iemand aangesneld die me de pas wil afsnijden. Ik rem, hij bedenkt zich en laat me toch door, ik rij door en ... rij bijna een voetganger van zijn sokken. SLAAT DIE KEREL TOCH NIET KEIHARD OP HET DAK VAN MIJN AUTO ZEG. Mijn god ik verschrok me rot. En dan denk : godverdomse kakker zeg!

Om vervolgens te beseffen dat ik vroeger ook wel eens hééél boos keek of zelfs op de auto tikte als mensen indraaiden en de overstekende voetgangers vergaten...

Manman, karma is a real bitch. Nu snap ik dat dus pas hè, dat je als automobilist ook wel eens iets niet ziet! Ik heb me als fietser en voetganger zo geïrriteerd aan auto's en nu doe ik zelf van die dingen. Natuurlijk niet met opzet... maar dat deden zij vast ook niet!

 

Moraal van het verhaal...

De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet...

Is een mooie spreuk voor aan de muur.

 

Ik zal als voetganger wel even wachten tot er oogcontact is, zelfs bij groen licht hahaahah.

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0