Herinneringen pinnen

Pinterest... My extra brain to sort out all of my ideas... 

I loooove Pinterest. Vroeger had ik allemaal mapjes op mijn computer staan met links en foto's die ik op internet had gevonden (foto's van welke planten ik in mijn tuin wilde hebben, recepten die ik wilde uitproberen, diy-werkjes,...)

But now we have Pinterest

*tatatataaaa*

 

Maar wat is pinterest nu eigenlijk?

Volgens Wikipedia: Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte "moodboards" plaatsen.

 

Ik ben geen pinnen-om-te-pinnen-pinner; recepten probeer ik daadwerkelijk uit, bij interieurideeën kijk ik naar de mogelijkheden van mijn huis, en ik pin geen DIY’s waarvoor ik een diploma voor snit en naad nodig heb. Maar ik heb wel een probleem…

 

Duizenden ideeën zwerven er door mijn hoofd en op mijn Pinterest-pagina. Ik zou zoveel dingen willen doen, herinneringen bewaren, momenten vastleggen. Maar het zijn er zovéél en ik heb een kiesprobleem. Wat is vol te houden en wat is daadwerkelijk leuk om te doen? En wat kan ik onthouden om te doen?

Enkele voorbeelden:

 • Elke maand een handafdruk nemen van ons monstertje – FAIL (elke verjaardag dan maar?)
 • Elke week een foto nemen van ons monstertje op dezelfde plaats – CHECK!
 • Tijdens elke vakantie een postkaartje naar jezelf sturen – SEMICHECK (ik heb ze wel gekocht!)
 • Elke maand een foto nemen op onze huwelijksdag – FAIL (2 jaar volgehouden...)
 • Elk jaar een verjaardagsinterview doen – PENDING
 • Elke dag opschrijven wat je hebt gedaan in 1 zin – CHECK!
 • Elk jaar een fotoboek maken – SEMICHECK (die van vorig jaar moet ik nog afmaken)
 • Een fotoshoot houden met al mijn Pinterest ideeën – PENDING
 • Een foto maken van je kindje die een “kunstwerk” maakt en van het kunstwerk (wanneer gaan we het als "kunst" beschouwen?)
 • Een Quote-boek maken met alle gekke uitspraken van je familieleden (Per jaar? Per gezinslid? Mijn man kan er namelijk wat van!)
 • Een memory-box maken (geboortekaartje, plukje haar, eerste tandje, eerste outfit, schoolrapporten, …)

Ik wil geen hoarder worden maar ik wil ook geen spijt krijgen dat ik bepaalde zaken klakkeloos de vuilbak heb ingezwierd…

En ik wil ook niet dat bepaalde zaken als een verplichting gaan aanvoelen. Mijn mama maakte elke eerste schooldag een foto van mij en mijn zusjes. Toen vond ik dat zo vreselijk irritant en nu heb ik spijt dat ze ermee is gestopt (voordat we allemaal waren afgestudeerd).

 

*Zucht* The struggle is real. En dan gaat het alleen nog maar over het bewaren van herinneringen...

 

x R x 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0