Dim Sum met Kip en Garnaal

Omdat mijn tante ze niet vaak genoeg maakte, had mijn papa het overgenomen, omdat mijn papa ze niet vaak genoeg maakt, heb ik het overgenomen. Het recept is in principe heel simpel, enkel het rollen van het deeg neemt wat tijd in beslag. But it’s worth it!

Dim Sum met kip-garnalenvulling

Eigenlijk kan je de Dim Sum (deegballetjes) vullen met vanalles, maar ik vind de kip-garnalenvulling het lekkerste. Dit recept is goed voor ongeveer 2 personen, maar kan ook als voorgerechtje of hapje gebruikt worden.

 Ingrediënten:

  • 50 gram spinazie (of pijpajuin)
  • 1 kipfilet (ongeveer 125 gram)
  • 125 gram gepelde scampi
  • 1 ei
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maïzena
  • 250 gram bloem
  • 125 ml water

Bereiding:

  1. In geval van spinazie, even blancheren en versnijden
  2. In geval van pijpajuin, versnijden (of –knippen)
  3. De kipfilet én de scampi in kleine stukjes hakken of mixen (let wel op dat de mixer niet vastdraait - been there, done that)
  4. Voeg de spinazie (of pijpajuin), het ei, de sojasaus en de maïzena bij het kip-scampi-mengsel. Zet opzij.
  5. Kneed de bloem met het water tot een elastisch deeg
  6. Rol het deeg tot een worst en verdeel het in 24 stukken
  7. Rol telkens één van de 24 stukjes uit tot een schijfje van om en bij de 5 cm (gebruik bloem tegen het kleven!)
  8. Schep op elk schijfje een theelepel van het mengsel
  9. Pak het deeg vast en draai het aan de bovenzijde dicht OF plooi het schijfje in twee en maak de rand dicht door het te pletten met een vork
  10. Leg de gevulde deegballetjes in een stoommandje en laat het 15 min stomen OF gooi ze in een ketel kokend water en laat ze in 15 min gaarkoken (Per keer ongeveer 5 à 6 deegballetjes, afhankelijk van de grootte van het mandje of de ketel)
  11. Haal de deegballetjes voorzichtig (heet!) uit het stoommandje OF haal de deegballetjes met een schuimspaan uit het water
  12. Vul het stoommandje OF de ketel met de volgende lading deegballetjes
  13. Eet de deegballetjes met de handen en dip ze eventueel in wat sojasaus of Ketjap.

Hào chī!

x R x

 

Afwasstatus:

  • 1 snijplank
  • 1 mes en/of schaar
  • 1 blender
  • 1 eetlepel (voor de sojasaus en de maïzena én om te mengen)
  • 1 theelepel (als maatstaaf voor de inhoud van de balletjes)
  • 1 mengkom (voor het kip-scampi-mengsel)
  • 1 deegroller
  • 2 stoommandjes OF ketel
  • het aanrecht

Commentaar schrijven

Commentaren: 0