Van prachtig naar praktisch...

Als de saaie kleren stiekem je kleerkast in sluipen... Dat is toch gemakkelijk??

In de week was ik een zakdoekje aan het zoeken in mijn jaszakken en ik vond er geen... Wat ik wel uit mijn jaszakken viste was een tutje en nic-nacjes. En ineens realiseerde ik me dat ik een stap had gezet waarvan ik altijd had gezworen dat ik hem nooit zou zetten...

 

Ik was van prachtig naar praktisch gegaan...

 

Daar stond ik dan, in een zwarte oersaaie regenjas, een jeans en sportschoenen. Met een tut in mijn handen en mijn jaszakken vol kruimels. En ik kon wel janken. Na al die jaren waarin ik tegen mijn eigen mama altijd zeurde dat ze niet van die saaie kleren moest dragen en waarin mijn mama altijd zei "maar het moet praktisch zijn voor op de fiets", stond ik nu zelf in een "praktische-jas-voor-op-de-fiets". En ik had het niet eens in de gaten dat ik zo veranderd was. Mijn jeans en schoenen waren nog hip, enkel de jas was "enkel maar voor op de fiets". Niks aan de hand toch? Jawel!!!! Er is wel iets aan de hand!!!

 

Ik ben altijd zo fier geweest op mijn kleren! En ik praat over "Yummy mummy's". En ik heb altijd gewerkt in de fahsion industrie. Ik gaf raad aan klanten. Ik kijk trouwens elke week naar Jani en zijn "zo man zo vrouw", en ik heb de boeken van Trinny & Susannah én Victoria Beckham én Astrid Bryan!!!! En ik draag een zwarte regenjas?! Nooooooooooooooooooo

 

Dit moet stoppen.... Ik zal eens een foto laten zien van het praktische ding in kwestie...

Erg he. Echt zo een stijlloos ding voor op de fiets. Hoe is dat ding toch in mijn kleerkast geslopen?? En ik ken het antwoord. Toen het een keer heel hard regende moest ik toch op de fiets naar huis. En natuurlijk werd ik én mijn mooi jasje zeiknat.

 

Dus dacht ik, ik koop een handige regenjas. En op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat ik het ding elke dag aan heb. En dat is niet de bedoeling. Binnenkort loop ik met een luiertas in plaats van een handtas, in een saaie regenjas, op sportschoenen en saaie kleren rond!! En dat wil ik niet!!! Zo wil ik niet zijn! Zo ben ik niet!!! Dus, deze morgen ben ik naar het week vertrokken in hippe tijgersneakers met ripped jeans, blazertje en mooie winterjas!!

 

Dat is toch al veel beter. Ik zet onderaan een foto van de look! Geef toe. Wereld van verschil!!! En ik zou elke dag terug moeite moeten doen! Het regent niet elke dag en kruimels in een jaszak horen niet. En een tutje tussen mijn lippenstift en andere rommel, tot daar aan toe. Maar dat is de limiet! Geen. Kleren. Die. Enkel. Praktisch. Zijn. Geen. Nu niet. Nooit niet. Vergeet het. Ik wil niet achter twee jaar bij Jani terechtkomen op TV. Ik wil mijn eigen kleren dragen en me goed voelen. Een leuke hippe vrouw én fiere mama. Nèh!! Ik tel ook mee!

 

En weet je wat? Ik ga De Stylebook App gebruiken en werk van mijn outfits maken. Platte schoenen voor het werk tot daar aan toe (alhoewel, als ik dit zo zwart op wit zie staan denk ik al: platte schoenen???!!! When did that happen?). Maar "trop" is in ieder geval teveel!

 

x A x

 

Psst: En voor wat inspiratie kijken we hier :)


Commentaar schrijven

Commentaren: 0