Quality Time vs. Me-Time

You... Me... You and Me... You vs. Me... You without Me... 

Vrije dagen dienen om samen met je gezin door te brengen. Maar af en toe heb je ook wat me-time nodig, niet?

 

Het is officieel weekend. We hebben al een week hard gewerkt, dus vandaag doen we niets. De verbouwing laten we even voor wat het is, de telefoon wordt niet aangeraakt en de stofzuiger blijft in de gang staan. Quality time!

 

Ik zeg niet dat ons zoontje verwaarloosd wordt (integendeel zelfs), maar vandaag wilde ik eens wat extra aandacht aan mijn gezin besteden.

 

"Wat wil je vandaag eten - Chinees?" Het was net zozeer een vraag als een suggestie, maar dat paste perfect bij mijn idee van een dagje nietsdoen. Manlief met zijn tweede portie Chinees in de zetel en ik met de kleine op de mat. Kraaiend van plezier. (Wil je trouwens zelf eens een klein hapje Chinees koken, klik dan hier)


De grens tussen 'niet naar je kleintje omkijken / zichzelf leren entertainen' en 'je kleintje verwennen / samen met hem spelen' vind ik nogal vaag. Ik kan me redelijk snel schuldig voelen als ik iets voor mezelf aan het doen ben, waarbij het monstertje "alleen" aan het spelen is. Dan komt er zo'n klein stemmetje dat fluistert dat ik al mijn tijd aan mijn zoontje moet besteden (want nu heb ik de kans, de rest kan je later nog doen) maar aan de andere kant wéét ik dat hij ook alleen moet kunnen zijn.

 

Het allerlaatste wat ik wil doen is verlatingsangst kweken! Maar het is zo moeilijk om voor jezelf (en voor je kind) te beslissen wat te veel en wat te weinig is.

 

Hoe doen jullie dat? Krijgen de kinderen alle vrije tijd van de ouders of is er een mooie afwisseling?

 

 

Wait, what? "Me"-time?

 

Met me-time bedoel ik over het algemeen eigenlijk de tijd waarin je kunt poetsen of wat dingen kunt regelen (zoals bankzaken). Dit noem ik de "neppe" me-time: zaken die je moet doen, zonder de hulp van kleine, pakgrage handjes.  Echte me-time is toch net iets anders ;) Is House-time misschien een beter woord?

 

Echte me-time komt meestal op de tweede plaats (en meestal wanneer de kleine in bed ligt.) En de meest onverwachte dingen behoren opeens tot de me-time: je nagels verzorgen, uitgebreid douchen, internetdingetjes doen, lezen, tv-kijken en kinderspeelgoed opruimen :p

 

Dit is trouwens hoe ons monstertje mijn “me-time” kwam verstoren toen ik de uitnodigingen voor zijn verjaardagsfeestje aan het maken was. Zijn prioriteiten liggen duidelijk elders ;)

 

 

x R x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0