Pasta met courgette en zalm

Wat eten we vandaag? Eén van de vervelendste en moeilijkste vragen van de dag. Maar ik ga het voor één van die dagen wat gemakkelijker maken: ik heb een receptje gepind én uitgeprobeerd, een beetje aangepast en gefotografeerd (tot grote ergernis van mijn man die honger had).

 Pasta met courgette (en zalm)

Oorspronkelijk was het gewoon pasta met courgette, maar dat vond ik een beetje te eentonig dus heb ik er zalm

aan toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 1 courgette (ongeveer 360 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje zalm
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 200 gram pasta
  • 50 gram boter
  • 3 el bloem
  • 240 ml melk
  • Ev. Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Versnipper de ui en het knoflookteentje
  2. Rasp de courgette (grof, niet op het kleinste)
  3. Ontleed het blikje zalm (ieuw, ieuw ieuw)
  4. Kook de spaghetti
  5. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn
  6. Smelt ondertussen de boter in een keteltje
  7. Voeg de courgette bij de ui en bak tot het beetgaar is (of net niet papperig)
  8. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat 1 minuutje bakken
  9. Voeg de melk toe aan het botermengsel, blijf goed roeren en laat 3 minuten koken
  10. Voeg het groentenmensel en de zalm bij het botermengsel
  11. Giet de gekookte spaghetti af (zonder de vingers te verbranden!)
  12. Dresseren maar! - Eventueel wat Parmezaanse kaas erover strooien

Smakelijk!

x R x

 

Afwasstatus:

  • 1 snijplank
  • 1 mes
  • 1 rasp (voor de courgette)
  • 1 bordje (voor de boter)
  • 2 keteltjes (1 voor de pasta en 1 voor het botermengsel)
  • 1 pan (voor het groentemengsel)
  • 1 eetlepel
  • 1 maatbekertje
  • 1 garde

Commentaar schrijven

Commentaren: 0