De Definitie van een Mama

Mama... De titel waar we allemaal zo fier op zijn eens we hem hebben... maar wat is dat nu??

Mama... Je hoort het woord overal. Zoveel vrouwen krijgen die leuke titel ooit. Iedereen heeft een mama... En de meeste mama's zijn zo fier als een gieter met hun titel! Maar wat houdt dat eigenlijk in? Mama?

 

Ik zocht het het even op op Wikipedia. "Moeder is de naam voor een vrouw of een vrouwelijk dier met nageslacht."Voila, nu weten we dat ook. Het gaat dus niet over hoeveel liefde je geeft, hoeveel zorg je draagt, hoeveel koekjes je bakt, hoeveel kusjes je geeft, hoeveel boeken je voorleest maar... Je nageslacht. Zo simpel dus. You make baby, you are Mum.

 

Nèh! Zo simpel ligt het toch niet?! Denk eens aan je eigen mama! Denk eens aan de troost en de genegenheid die ze je gaf. Al de moeite die ze voor je deed!! Dan is het woord mama toch veel betekenisvoller dan "nageslacht fabriceren"?!

 

Wist je trouwens dat in bijna alle talen de benaming voor mama of moeder met een letter M begint? :)

 

Wat als ik nu voor Wikipedia zou werken... Wat zou ik er dan van maken... Laten we de definitie van mama heruitvinden...

 

Mama: Een titel die enkel bestemd is voor vrouwen met kinderen en die staat voor een zeer ruime beleving. Zo zijn mama's de troost en toeverlaat voor het hele gezin, niet alleen voor de kinderen. Zo is een mama de hoeksteen van elk huishouden. Een mama is ook de meest vanzelfsprekende persoon in ieders leven om op terug te vallen. En wat een mama ook doet, ze is sowieso een sterke vrouw.

 

Zoiets?! Moeilijker dan ik had gedacht, want natuurlijk verloopt ieders leven anders en zullen de belevingen ook anders zijn, maar in de meest natuurlijke gang van zaken zal je mama inderdaad voldoen aan mijn beschrijving. Kinderen vertrouwen hun mama's blindelings. Zelfs als volwassenen rekenen we nog op onze mama's, en vaak staan we er niet eens bij stil wat zij wel niet allemaal voor ons doet, gedaan heeft en nog zal doen!!

 

Dus geniet van die titel, voor jezelf of je mama, of die van iemand anders, en sta er eens bij stil wie ze zijn. Haal dat "vanzelfsprekende" eens even weg en wees lief voor iedereen met de titel mama. En denk aan alles wat mama's wèl doen, en vergeet wat ze niet doen, en oordeel niet (levensles aan mezelf), want mama's zijn mama's!

 

Ik ben alleszins blij dat ik een lid ben van de mama-clan! :)

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0