Heerlijk dragen? ~ Draagdoek Review

Je baby in een draagdoek... Macramé voor gevorderden?

 Druk in de weer met het huishouden: een grote ketel babyvoeding op het vuur en stofzuigen terwijl het monstertje de bijhorende kabel heeft ontdekt, en ondertussen is de man de zolder verder aan het isoleren.

 

Maar dan is het stofzuigen klaar en zou ik mijn man boven heel graag willen gaan helpen... Maar waar laat ik dan mijn kleine man?

 

Meestal leg ik hem dan op de speelmat op zijn eigen kamer. Maar dat lijkt zo ver weg met al die gesloten deuren tussen zijn kamer en de zolder. Het verloopt dan ook als volgt: werken - kijken - werken - kleine onder de kast uithalen - werken... Kruipen kan hij met zijn 6 maanden nog niet, althans niet vooruit, achteruit daarentegen! Ogen te kort!

 

Op zo’n momenten wilde ik dat ik de kleine op mij kon binden en zo kon verder doen. En ja, ik weet van het bestaan van de draagdoeken en –zakken. I tried, I really did! Maar ons monster is veel te beweeglijk en houdt er helemaal niet van om “vastgebonden”/ingepakt te zijn. Hij wriemelt en wringt totdat hij terug loskomt.

 

Toen het monstertje 2 maanden was, zijn we naar een informatiesessie over draagdoeken en ergonomische dragers geweest. Op dat moment was ons monster al heel erg beweeglijk en nieuwsgierig, maar het hele draag-gebeuren sprak me nog steeds aan. De sessie was heel interessant en we hebben verschillende modellen mogen uittesten. Thuis had ik al een rekbare draagdoek van Babylonia liggen (met dank aan Alice), die we al eens uitgeprobeerd hadden met behulp van de handleiding, maar de sessie heeft ons toch veel meer geleerd dan wat we wijs waren geworden met de handleiding. Ik kan zo'n cursus dragen dus zeker aanraden. Maar het volgen van een cursus is natuurlijk niet alles, je moet ook een beetje hopen dat je kindje het dragen ook ziet zitten.

 

Jammer, maar helaas, geen draagdoek voor ons. Het monster ziet het echt niet zitten, ondanks de tips en tricks van de sessie. Wij houden het dus bij op-en-af-lopen en armspieren kweken ;)

 

Wil je zelf kijken voor een draagzak of -doek, informeer je dan vooraf goed want die dingen zijn waanzinnig duur! Probeer eens te informeren naar een draagbieb, daar kan je alle soorten dragers lenen en testen. Maar kijk sowieso voor een ergonomische drager of een draagdoek waar je jezelf goed bij voelt, en ga (indien mogelijk) vooraf een infosessie bijwonen :)

 

We hadden thuis ook nog een klassieke draagzak van BabyBjörn liggen (ook dankzij Alice) maar als je de sessiegeefster moet geloven, dan kan je deze het beste meteen verbranden... Dat hebben wij natuurlijk niet gedaan.

Mijn man heeft de draagzak een aantal keer gebruikt en het monster liet dit beter toe dan de draagdoek. In zo'n draagzak heeft hij namelijk meer bewegingsvrijheid en zit hij niet tegen de drager aangeplakt. Maar om eerlijk te zijn, ergonomisch is het natuurlijk niet: het monstertje hing er echt in, zonder goede ondersteuning (zie afbeelding hieronder). Het is dus zeker geen aanrader en absoluut geen must-buy, maar het valt wel te overwegen als je hem thuis al hebt liggen en niet intensief gaat gebruiken.

Nog een dingetje: Ikzelf kon de draagzak niet gebruiken. Hij was veel te plomp om handig te zijn en ik kreeg er ongelooflijke rugpijn van :s

 

Mochten we ooit opnieuw met een mini-monstertje zitten, dan zou ik gaan kijken voor een Mei Tai drager of een ergonomische draagzak die er zo ongeveer uit ziet... 

 

 

x R x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0