Sweat with Kayla ~ Review

Als je eigen verpakking niet meer zo goed past als vroeger en je conditie te wensen overlaat...

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben op dit moment niet tevreden met mijn lichaam... laten we het... schattig noemen... er zit iets te veel knuffel aan op dit moment. En hoe schattig dat ook kan zijn, ik word er niet blij van. En het ergste is dat ik elke dag gek word van mezelf als ik een outfit moet kiezen. Want als je niet tevreden bent met jezelf straal je dit ook uit en dan is niets meer mooi.

Dus in plaats van te pruilen of te klagen heb ik besloten er iets aan te doen... want ik herinner me die tijden nog dat ik lekker strak in mijn verpakking zat en toen paste alles!!! Ik kon in elke winkel alles dragen want ik voelde me goed, en dat straalde ik uit. Was het nu een geweldige outfit of iets onnozels... ik straalde fashion uit. Ik was trots op mezelf... en dat ben ik nu niet...

En het gaat hier niet over schoonheidsidealen, bodyshaming of weet ik veel wat... het gaat over gezond zijn.

 

Ik hijg als ik iets moet zeggen als ik net de trap op ben gelopen...

 

Dat is niet goed...

 

Neen, dat is onaanvaardbaar...

 

 

Dus heb ik een paar dagen geleden besloten: ik ga sporten! En in plaats van in een zweterige vieze ruimte mezelf af te sloven op een fietsje of een loopband heb ik gekozen voor Kayla. Kaylie wie? Kayla Itsines! Als je graag tijdschriften leest heb je haar zeker al een aantal keren gespot... want Kayla is hot! En dan bedoel ik niet hot als in "nep, goede genen en nog betere chirurg"-hot, maar als in "girl next door with good body"-hot. En dat wekt vertrouwen. Bij mij toch... en bij vele anderen want ze is immens populair.

 

In ieder geval, wat is dat nu, dat sporten met Kayla... wel... het noemt "Sweat with Kayla". Dat vind ik persoonlijk al veelbelovend. Zweten is afzien. Afzien is resultaat boeken. Dus downloadde ik de applicatie "sweat" en begon ik aan dag 1 van mijn free trial.

Ondertussen zit ik op dag 6 en verliep het zo:

 1. Dag 1: Abs - hoe logisch de app is, zo onnozel was ik om het niet te snappen waardoor ik veel te lang op de eerste oefening bleef hangen. - veel zweet
 2. Dag 2 Legs - Toch al wat spierpijn van Dag 1 - De Leg Workout zelf was dodelijk. Puf, hijg, zweet, zucht, afschuwelijk... Maar hoe fier was ik toen ik hem afwerkte!!
 3. Dag 3 Arms - Na de eerste reeks knakte ik door iets lomps door mijn knie en besefte ik dat ik eigenlijk veel te veel spierpijn had om ook maar iets te doen - Ik maakte dan maar een rustdag van Dag 3
 4. Dag 4: Arms - poging 2 - Afzien... maar vooral omdat de spierpijn van mijn poep en benen nog steeds overheerste - Toch afgewerkt -Yihaa!
 5. Dag 5: Full Body - Ik wist niet dat mijn bovenlip en mijn wallen (ja, die dingen onder mijn ogen) zooooo konden zweten. I love this... Maar nu even liggen...

 

Wat is het nu, dat Sweat programma? Wel, het is een dagelijkse workout van 28 minuten bestaande uit vier reeksen van 7 minuten.

In die 7 minuten krijg je telkens 4 korte reeksen van oefeningen die je moet afwerken. Na de eerste 7 minuten even rust (30 seconden, niet meer!) en dan op naar de volgende reeks van 7 minuten.

 

Voordelen:

 • je krijgt op voorhand te zien als je accessoires nodig hebt zoals gewichten of een opstapje.
 • de oefeningen zijn simpel en duidelijk uitgelegd.
 • genoeg afwisseling ( 4x 7 minuten van telkens 4 oefeningen)
 • de app blijft actief, je scherm blijft dus fijn aan en je moet niet de hele tijd je telefoon of tablet te ontgrendelen
 • Er staat altijd een klokje bij dat netjes afloopt.
 • Na een reeks van 7 minuten hoor je een geluid waardoor je duidelijk weet dat je even mag rusten.
 • Na de 28 minuten komt er nog een goede stretchsessie
 • De oefeningen zorgen voor spieren én zorgen ervoor dat je hartslag omhoog gaat zodat je optimaal presteert.

Nadelen:

 • Maar 7 dagen gratis, vanaf dan zo een 20 € per maand

Maar bon, dat nadeel is eigenlijk een voordeel want door er voor te betalen motiveer ik mezelf toch een beetje extra...

 

Ik vind het in ieder geval een geweldige aanrader en ik hoop dat ik binnenkort ook zo een indrukwekkende voor en na kan posten én dat ik binnenkort weer met plezier van alles aantrek en er gewoon fab uitzie. :)

 

En dan ga ik alle leuke kleren in de MyStyleApp ploppen... hahaha... maar dat is een ander idee...

 

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0