Routine...  Dat woord wat ik nooit begrepen heb...

 

A day in the life of a mom... 

Maak jij voornemens met Nieuwjaar?  Maak jij lijstjes? Maak jij ook door het jaar plannen om iets te veranderen? Ken je dan ook dat kriebelend gevoel wat zegt "morgen ga ik ècht..." en dan komt er meestal iets achter als "minderen met snoepen", "elke dag meer stappen zetten", "mij elke avond ontschminken" en nog meer van die geweldige voornemens.

Wel, ik ben een expert in het maken van voornemens. Moodboards, lijstjes op de frigo, in mijn agenda, borden op mijn Pinterest, en noem maar op, ik doe het allemaal! En ik ben er dol op!

Wist je trouwens dat je iets gemiddeld 23 keer moet doen alvorens het kans maakt om een gewoonte te worden?

Als ik dat in mijn achterhoofd hou en nadenk over alle zaken die ik anders zou willen aanpakken... welwel... dan mag ik goed gaan plannen.

Heeft iemand een idee hoe je daar nu eigenlijk aan begint? En hoe hou je dat vol?

 

Oké... ik ga het eens even op een rijtje zetten wat ik graag gestructureerder en beter zou willen doen...

 

 • Elke avond de afwas gedaan én opgeruimd. Ik heb zo een man die alles laat opdrogen op het aanrecht...
 • Elke avond die make up eraf. Ik denk soms: laat die mascara maar zitten, dat is morgenvroeg 2 minuten gewonnen, maar dat hoort niet hè?
 • elke avond alle kleren klaarleggen, die van mij én die van de kleine bubbel.
 • de boekentas 's avonds al klaarzetten inclusief alles wat nodig is om 's ochtends de boterhammen te smeren. 
 • mijn rekeningen ordenen als ze in de brievenbus zitten en niet alles op een stapel kwakken, om na twee maanden ineens te ontdekken dat ik weer iets ben vergeten te betalen.
 • Eindelijk eens al mijn schoenen, handtassen en de rest te ordenen en op te slaan in MyStyleBookApp zodat ik niet op het einde van een seizoen ineens schoenen zie zitten in een doos en denk "oh shit, die had ik ook nog"
 • al mijn juwelen eens ordenen en mijn oorbellen eens bewaren per paar ipv driehonderd stekertjes die in elkaar verstrengeld in een doosje zitten...
 • één keer per week boodschappen doen en alle puntjes en voordelen en bonnen sparen en gebruiken. En niet tien keer per week kleine boodschappen doen en elke keer weer onder het minimumbedrag zitten voor de spaarpunten hahahah
 • elke dag mijn Sweat With Kyla doen!!! :)   
 • elke dag op tijd gaan slapen. Ook al heb ik een man die dat hatelijk vindt als ik pm 23u erin kruip om mijn 8 uurtjes slaap te halen. Mijn lichaam. Mijn ritme. Mijn slaap. Husband: als je dit leest: F*ck you. Ik ga elke dag op tijd slapen! Ook al ben jij dan nog heel actief! nah!

 

Nu ik zo mijn puntjes eens overloop denk ik... Dat klinkt toch haalbaar, niet? Het zijn er maar tien... Komaan... tien... dat kan ik toch wel volhouden?

Eens denken... het is nu 21u45... eens overlopen wat ik al gedaan heb:

 • Sweat workout: check!
 • make-up: die zit er nog op want de man is aan het You Now-en... °no comment°  Dat doe ik straks dan... :)
 • de afwas: damn, nog niet gedaan, toen ik eraan wilde beginnen zat de man in de douche en als ik dan begin af te wassen krijgt hij een straal koud water...

 

Oké oké, dus, even afwassen...

 

toedels!

 

 

x A x 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0