DIY - De bosdiertjes

DIY - Rose & Alice maken bosdiertjes als decoratie! 

Bosdiertjes... Mijn Design-Pinterest-Crush sinds jaren! Zo schattig!! Die vosjes, die eekhoorntjes, die paddestoelen en die hertjes. Ik heb minstens 10 bosdier-thema's gepind als inspiratie. Maar ik vond het moeilijk om het ook effectief te lanceren in de kinderkamer. 

Ik had wel een leuk dekentje, en er bestonden wel genoeg lakentjes, maar op een of andere manier vond ik nooit dat design waarbij alle diertjes me aanspraken en wat ik niet tè commercieel of cliché vond...

 

En toen kwam de epiphany! :)  Waarom houden we de kamer niet lekker neutraal en maak ik zelf geen bosdiertjes-decoratie?? 

 

Plan 1:

Mijn eerste plan was eigenlijk om van de witte rieten mand waar de knuffelberen inzitten een paddestoel te maken. De mand zelf zou de steel zijn, en ik moest enkel een soort van paddenstoelenhoes maken voor de deksel... Rood-wit-stippel-stof gekocht... Veel nagedacht over de vulling, de bevestiging en de manier van in elkaar stikken omdat ie bol moest staan... 

Om dan uiteindelijk het idee af te voeren...

 

Plan 2:

Online heel leuke deco-wall-stickers gekocht met best leuke bosdiertjes... Maar waar plak je dat? En wat als we verhuizen? Ben ik ze dan kwijt?? En wat als ze niet goed plakken? 

Ook dit plan werd niet uitgevoerd. De stickers staan nog steeds ergens te wachten tot we ooit definitief verhuizen naar een huisje... En waar ik dan waarschijnlijk geen zin meer heb in bosdiertjes... hahahaha

 

Plan 3:

Zelf de bosdiertjes schilderen!

Yesss! We have a winner...

Hier komt de uitleg van ons Plan 3:

 

  • Zoek inspiratie voor leuke bosdiertjes of verzin ze zelf, en teken deze in de grootte die je wil op patroonpapier (Als je s*ckt in tekenen kan je ze ook gewoon afdrukken en met een vergroter uittekenen.
  • Knip je diertjes uit en plak ze op dunne triplex plankjes.
  • Zaag het bosdiertje ruim uit. Verlies geen tijd of bloed, zweet en tranen aan het precisie-zagen. Ga gewoon voor een ruime "contour".
  • Have fun en schilder je diertjes! Kwakkelige lijnen zijn net leuk en zorgen voor een leuk effect!! Meng zelf de kleur die je wil en laat je creativiteit los.
  • Drogen...
  • Klaar!

Zo simpel is het!! En het resultaat is supercute! Je kan ze overal neerzetten en verplaatsen wanneer je maar wil. En mijn Bubbeltje vond het zelfs leuk om er mee te spelen!! 

En mocht ik binnenkort dat thema helemaal beu zijn, dan gooi ik ze gewoon op zolder! :)

 

 

x A x 

PS: spot ook de gordijnen, alle, de groene panelen.. Zelf gemaakt!!! En verduisterd!! °trots°

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0