Hair plopping... De weg naar mooie krullen!

Krullen... Die dingen die iedereen wil maar niemand onder controle krijgt...

Krullen... het is iets speciaals... iedereen lijkt het wel te willen hebben, maar weinigen onder ons krijgen het echt onder controle. En net zoals velen ze willen, zijn de meeste krullenbollen ook jaloers op stijl haar!

En natuurlijk is het gras altijd groener aan de andere kant... ook voor mij... Ik kan je niet vertellen hoe lang, en nog steeds af en toe, ik smachtte naar dat zachte, gladde, stijl haar. Als ik kon, dan had ik vast al eens een pony gehad (niet dat beest in de wei, maar die frou-frou) of een bob, of een carré, of laagjes, of net niet! Of platina blond haar!

Zoveel opties!!

Maar nee hoor... Ik heb krullen. En niet van die mooie afro krullen en ook geen volle bos perfect gedraaide, springerige krullen zoals je bij die zuiderse meisjes wel eens ziet.

Neen... ik heb pluizige, droge, rare krullen. En weet je wat? Veel mensen hebben dat!! Maar weinige onder ons krullenbollen hebben gemakkelijke, perfecte krullen.

 

Ik herinner me trouwens nog toen ik een jaar of 13 was en ik zoooo graag die frou-frou wilde. Mijn mama werd gek van het gezaag en zei: "als je persé een frou wil, dan knip ik hem wel, maar ik heb je gewaarschuwd!"

En hop, de schaar erin, en daar was de frou... alleen weigerde mijn frou om mijn voorhoofd mooi te kaderen, maar besliste hij om als een aura van pluizig haar bovenop mijn hoofd te gaan staan... Het heeft zeker ruim een jaar en duizenden speldjes en haarbanden gekost eer ik er van verlost was...

De rest van mijn jeugd spendeerde ik met mijn haar zo strak mogelijk in een staart of dotje gekamd. Op foto's zie je mij altijd met mijn haren bij elkaar en alsnog een klein aura van ontsnapte pluis...

Pas rond mijn 18e ontdekte ik dat ik eigenlijk wel oké krullen had en dat ik er iets van kon maken... En dat na een kappersbeurt waarbij de desbetreffende kapper me zei "dat er met zo een haar weinig te doen valt". You ass!

 

Dus, daar had ik dan een bos wild haar... Nu, jarennnnnn laterrrrrrr draag ik mijn haar eigenlijke elke dag los en ben ik best oké met die bos op mijn hoofd. Maar hoe tem je dat nu, dat gekrul?

 

Stap 1:

Wassen: de voorbereiding:

Ik kam mijn haren altijd voor dat ik ze ga wassen. Om dit vlot te kunnen doen gebruik ik haarolie om ze niet te veel te laten lijden want als krullenbol heb je altijd enorm veel knopen.

 

Stap 2:

Wassen:

Ken je de term cowashing? (Cowashing is het wassen van je haren met enkel conditioner om je haar zo weinig mogelijk te beschadigen met zeep) Wel, zo ver ga ik niet, maar ik gebruik wel eerst conditioner voor ik mijn haren was! :)  Als de conditioner er lekker in zit te trekken kam ik mijn haar nog eens voorzichtig.

 

Stap 3:

Wassen:

Yep, na de conditioner, als mijn haar lekker glad is en goed uitgekamd, was ik ze pas. Maar, hier let ik op om zo weinig mogelijk shampoo te gebruiken. Denk eraan: Shampoo is vooral voor bovenop je hoofd en moet je dus zeker niet op je punten smeren. (En conditioner is dus meer voor de lengtes en de punten). Ook zal ik tijdens het wassen er voor zorgen dat ik niet te veel knopen maak. Rustig op je hoofd de shampoo laten schuimen is al voldoende. Als ik merk dat mijn haren tijdens het uitspoelen nog wat stug of vettig aanvoelen was ik ze rustig nog een keer.

 

Stap 4:

De styling:

Zodra mijn haar netjes is uitgespoeld begin ik met het stylen. En daar komt mijn geheim ingrediënt bij te pas. Gel!!! Yes!! Gel!! Na jaren alle crèmes, sprays, mousses, ... te hebben geprobeerd ben ik het meest tevreden van het resultaat met gel. Mijn favoriet? De StudioLine L'Oréal FX invisible gel. Plakt niet en houdt goed!

Maar wat doe je met die gel?

Oké, je haren zijn nog nat en je staat in je douche. Zorg ervoor dat er geen handdoek in de buurt van je haar komt, en verdeel een beetje gel door je haren terwijl je er door heen kamt met je vingers. Hou daarna je hoofd ondersteboven en verdeel nog een beetje gel door in je krullen te knijpen. Idealiter doe je dit in de douche omdat het daar nog lekker vochtig is.

 

Stap 5:

Plopping;

Als je de gel hebt verdeeld en een beetje je krullen hebt "geknepen" komt de PloppingTechniek. :)

Dit is de fase die mijn man haat hahaha want erg charmant ziet het er niet uit.

Je neemt een katoenen tshirt. Idealiter een ruim tshirt, steel iets van een vriendje of gebruik eindelijk eens dat tshirt wat je gratis kreeg maar wat niet flatteert.

Leg het tshirt voor je op de grond of op een tafel. De mouwen liggen bovenaan, alsof je het gaat opplooien.

Hou nu je hoofd ondersteboven en laat je krullen zakken in het midden van het tshirt ongeveer.

Neem nu de twee onderste hoeken van het tshirt en bind deze rond je (voor-)hoofd alsof het een bandana is. Neem nu de twee mouwen, leg die over je hoofd (je staat nog altijd ondersteboven boven het tshirt) en bind de mouwen vervolgens naar voor.

Et voila! Nat haar fijn verpakt in je plop-tulband! Geen gedrup meer op de vloer. Geen gedoe met nat haar wat in je gezicht hangt of op je rug ligt te plakken! Alles lekker ingepakt.

En nu laat jet het gewoon een uurtje of twee! :D

Het handige is dat je ondertussen ook nog kan afwassen en bellen, want die gsm past perfect onder je tulband hahahah.

 

Stap 6:

De afwerking:

Doordat je haar al die tijd in die tulband zat heeft het niet de kans gekregen om te pluizen. En je krullen blijven mooi  op zijn plaats. Als je de tulband van je hoofd haalt na een uurtje of twee drie zijn ze droog genoeg om te gaan slapen!

En als je dan 's ochtends opstaat: mooie krullen! Simpel!! :D

 

 

De Lion King: (stap 1)

Zo zie ik er uit als ik mijn krullen heb uitgekamd. :)

Wild...

En dan te bedenken dat mensen zeggen: is dat zoveel werk dan om die te stijlen? 

°You say whaattttt??°

En dan heb ik niet eens zo een kleine krullen. Kan je nagaan als je echte kleine krulletjes hebt! °slik°

De Tulband: (Stap 5)

En als je dan uit de douche komt en je hebt mijn instructies van het Tshirt begrepen, dan zou je er zo ongeveer moeten uitzien.

Elegant hè. 

Mijn man HAAT het.

Maar! Geen natte druppels, geen natte nek, maar wel een mooi resultaat!

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marleen@Burgertrutjes (dinsdag, 26 juli 2016 10:11)

    Leuk!! Ik ga jouw methode ook een keer proberen. Ben benieuwd of het heel veel verschil gaat maken ;) Ik heb tzelfde Lionking bossie! Haha!