"Zomer klaar" begint in de winter! Dus je bent of te laat of ruim op tijd!

Zelfzeker rondhupsen op een strand in een bikini... dat kan jij ook!!

Bikini Proof... 

Ken je dat gevoel van onbehagen wat je ineens overvalt als je in de boekjes weer overal de Bikini Bijlages ziet,  de "how to get your body bikini proof" artikels ziet op de covers en de zonneproducten weer ziet blinken in de winkels... 

Zomer...

Dat seizoen waarin iedereen ineens slank, bruin en fris en fruitig dient te zijn volgens de maatschappij. 

Zomer...

Ineens is het daar... 

Zomer...

Shit. Ik was er weer niet klaar voor...

En nu het weer zomer is en ik om me heen kijk naar alle bleke benen, te krappe zomerjurkjes, en oncomfortabele blikken merk ik dat er velen onder ons niet klaar voor waren.

Nu ga ik wel even een standpunt innemen. °don't shoot me°  Ik vind gebruind en strak (niet persé slank, nee strak, dat is iets anders) aantrekkelijk. Dus daar ga ik ook weer voor streven. Mocht jij dat niet vinden en jezelf goed in je vel voelen zonder aan deze twee criteria te voldoen, dan vind ik dat leuk en dan straal je dat ook uit en dan voldoe je niet aan mijn "ze waren er niet klaar voor" categorie.

Maar als je net zoals mij je niet goed voelt met melkflessen ipv benen en toch net iets te veel blubber rond je middel (springrolls, uhu) dan heb je je weer laten vangen en dan lees je best verder...

 

WANT.... °tromgeroffel°... voorbereiden voor de zomer begint in de winter en niet in de lente!!!!! 

 

Dat is dus goed en slecht nieuws. 

Laten we beginnen met het slechte nieuws: Je bent te laat voor deze zomer. :)   Je zal deze zomer moeten doorworstelen met die oncomfortabele blik als je in bikini moet opstaan. 

 

Het goede nieuws is: Je bent ruim op tijd voor volgend jaar!

 

Hoe doe je dat nu, dat "bikini proof body" scoren? 

Wel, er zijn twee domeinen waar je (al dan niet) op moet focussen.

Body & Mind

 

Body:

Je kan, tenzij je al in shape was, niet op twee weken, zelfs twee maanden, in shape geraken. No f*cking way. Of toch niet in a healthy way. 

Ik ben ondertussen grote fan van Kayla Itsines haar SWEAT workouts (BBG Girls Program) die ik volg via een App en die haalbaar zijn om thuis uit te voeren. En als je naar echte "before" en "afters" kijkt, dan zal je zien dat er altijd MINSTENS een halfjaar tussen zit om een verschil te zien in spieren en vet. Want ik wil niet gewoon domweg afvallen, neeeee, het gaat niet om gewicht! Het gaat om shape! Dus laat al die dieëten en stomme tips over afvallen heb je niet nodig. Maakt niet uit welke lichaamsbouw je hebt, als alles in shape zit is alles aantrekkelijk! 

Dus: je begint NU elke dag met een workout. Is dat nu Kayla, of XHit (gratis op youtube), maakt niet uit, maar doe iets met je SPIEREN. 

 

En dan komt de Mind:

Als je nu in shape bent, of niet, als je nu slank of niet bent, als je nu bruin of blank bent, ... dat is allemaal bijzaak als je Mind niet meewerkt. Ik zeg altijd "een grote zonnebril staat niemand goed. Er zijn er alleen die het goed kunnen laten lijken"

En dat is met alles zo. Zelfvertrouwen is iets moois. Je kan uiteindelijk alles verkopen of mooi laten lijken als je er zelf in gelooft!!! En omgekeerd ook zo! Hoe vaak zie ik niet hele mooie meisjes die zich schamen in de fitness of op het strand. Hoeveel dames zijn er prachtig, maar zijn zelf te kritisch?? 

Dus, hoe pak je dat nu aan. Wel, mijn tip is: RUSTIG! Geef je Mind de kans om het te aanvaarden dat jij knap bent! En daar begin je op tijd mee. En niets leuker dan een winterseizoen, waar je laagjes kan gebruiken, waar je alles nog lekker kan verstoppen én een seizoen waarin je kan beginnen met het wennen aan jurkjes maar met kousen!! OFCOURSE!! Je zorgt ervoor dat je in de winter al af en toe een zonnebankje doet (met mate dames, met mate), dat je al af en toe een leuk jurkje draagt, dat je al went aan de nietsverhullende kledij in de zomer. Want in de winter kan je melkflessen nog camoufleren met nylons én kan je je lichaam nog lekker verstoppen onder een dikke sjaal of een blazertje over dat sexy jurkje... Desnoods met wat Spandex eronder!  Niemand die in de gaten heeft dat er daaronder een nieuwe persoon zich aan het ontpoppen is. En als de zon dan ineens tevoorschijn komt ben jij die jurkjes mentaal zo gewend én ben je lekker in shape én heb je jezelf elke dag verteld hoe knap het is wat je doet én dat je er goed uit ziet...

 

En bij die eerste zonnestralen:

BANG!

Pretty girllllllllllll

Jurkjes? No problemo!

Blote benen? I'm in!

Bikini? Kijk eens naar mijn sexy abs!

 

Oké , ik ben overtuigd...

 

Op naar week 4 van mijn workoutsssssssssss

 

Ik verheug me al op de winter om al die jurkjes te dragen. :D

 

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Karen (zondag, 24 juli 2016 01:29)

    Hey, leuke blog hebben jullie. En je hebt me echt gemotiveerd met je artikel. Ik ga nu al in actie schieten zodat ik volgende zomer een killer body heb! Kan je niet eens wat workouts enzo posten? Boek je al vooruitgang? Greetz