En dan trouw je met een moslim...

Mijn huwelijk met een moslim in geuren en kleuren. 

Ik ben er van overtuigd dat sommigen al bij de titel een oordeel hebben geveld. Positief of negatief, we hebben allemaal onze meningen. Ik zal het trouwens geen vooroordelen noemen maar meningen... :)

 

Ik ben al enkele jaren gelukkig getrouwd met mijn husband. Mijn husband, die voor mij helemaal niet anders is dan anderen (behalve dan dat het mijn grote liefde is natuurlijk).

Maar mijn husband is moslim. En van Turkse origine. En dat is blijkbaar voor sommige mensen voldoende om een mening te hebben. 

Ik heb trouwens ook lang getwijfeld als ik dit artikel wel ging posten. Ik weet gewoon dat mensen die slecht denken zich niet ineens gaan aanpassen en anderen zullen er niet van wakker liggen. Maar als ik één iemand al heb laten begrijpen dat respect voor iedereen heel belangrijk is, dan ben ik ook al blij!!  

 

Dus zal ik de negatieve eens opsommen? Want dat vind ik de leukste!

 

- Moet je dan een hoofddoek dragen? (Het tafellaken ligt nog netjes op tafel in plaats van op mijn hoofd hoor)

- Moet jij ook de Radaman doen? (Het is Ramadan en er is geen druk. Hij zou wel zo fier als een gieter zijn als ik eens een dag meedeed en ik zorg wel voor het lekkere eten 's avonds)

- Bidt die dan ook zo de hele tijd? (Je bedoelt 5 keer per dag? Nee, mijn man doet zijn best en is geïntegreerd en gaat dus niet te pas en te onpas ineens gaan bidden. Hij probeert wel elke vrijdag naar de moskee te gaan)

- Moeten jullie dan naar de moskee? (Soms gaat ons bubbeltje mee naar de moskee waarop ik de vraag kreeg als ik dit niet eng vond. Wel, niet enger als dat andere ouders hun kinderen naar de kerk nemen)

- Mag jij dan vlees eten? Varkensvlees? (Enkel Halal vlees, wat niet meer moeite is dan ander vlees. Als ik er achter sta? Wel, we eten sowieso weinig vlees en veel vegetarisch, dus ik heb hier geen moeite mee.)

- Is die dan ook heel jaloers? (Dat was hij vroeger naar het schijnt, maar als ik op hakken ergens naar toe gaan zal hij fijn "have fun" zeggen en zeker niet de hele tijd bellen of controleren ofzo hoor! En ik word ook niet achtervolgd! Haha)

- Moet je kind dan ook moslim worden? (Er is geen dwang in geloof en ons kind is als moslim geboren. We voeden hem als moslim op en klaar!)

- Oei, dan vieren jullie geen Kerst? (Dat deden mijn ouders ook al niet hoor. Je hebt het toch over die door cocacola gecommercialiseerde dag? Wat we wel doen is gezellig samen eten met de familie, maar dat doen we wel vaker hahahaha)

- Wat zeggen je ouders daar van? (Complete shock in het begin, tot mijn papa besefte dat een moslim gewoon een christen is die meer zijn best doet en een paar details anders ziet en nu is het oké.)

- Spreekt hij goed Nederlands? (Hahahah, deze blijft de beste! Mijn husband is al 11 jaar in België ondertussen dus ja hij spreekt goed Nederlands! En Duits en Engels en Frans en een paar woordjes Russisch en Spaans bovenop zijn moedertaal Turks)

Jullie zijn wel modern voor moslims, zijn jullie echt moslim moslim?? (Alsof modern en moslim niet samen gaan. Zolang je je best doet om jezelf en je omgeving te respecteren kan alles. Je kan toch ook Christen of Jood zijn en geïntegreerd zijn in onze westerse maatschappij?)

 

Zoals je ziet krijg je echt de gekste vragen, en sommige zijn met de beste intenties gesteld, maar tegenwoordig met al die terreur zijn er ook heel veel mensen die een negatieve mening hebben over moslims.

 

Dus ik zal het even toelichten voor jullie! 

Moslims zijn mensen die geloven in God en in de profeet Mohammed als laatste profeet. Moslims zijn mensen die de Islam volgen, een geloof gebaseerd op vrede en respect. Een moslim-man mag met de vrouwen van het boek trouwen, dat zijn Joden, Christenen en moslims. En verder ga ik niet in detail treden, want niemand zit te wachten op een cursus godsdienst. Maar wat wel belangrijk is, is dat een moslim geen terrorist is. Een moslim zal zijn geloof nooit opdringen aan anderen, zal leven in vrede met anderen, zal niet oordelen, en zal het aan God overlaten om te straffen of te oordelen. 

Dus laat allereerst maar alle vooroordelen varen over terroristen en extremisten. Dat zijn gekken. Gekken die zichzelf linken aan de Islam om een excuus te hebben. Gekken die veel kapot maken voor anderen. 

Als je eens iets leuks wil zien moet je dit filmpje bekijken waarin ze een sociaal experiment doen met de Bijbel. Een toppertje!

 

En hoe verloopt dan zo een huwelijk met zo een moslim man? Wel, niet zo heel anders als bij anderen hoor! Mijn man is zo fier als een gieter op mij en mijn blog. Mijn man vindt het geweldig als ik moeite doe voor leuke outfits. Mijn man verwacht wel dat ik deftig over straat loop. Dus mini rokken en veel bloot vindt hij niet leuk. Maar dat vind ik zelf ook niet leuk. En op vakantie of met mooi weer liggen wij allemaal op het strand. Ik in bikini!

 

Mijn man verwacht dat we alleen Halal eten. Met de mooie intentie erachter dat dieren die opgegeten worden correct behandeld dienen te worden en dat we dankbaar moeten zijn dat we een dier zijn leven beëindigen om het op te eten. (Oké, oké, hier moet ik van toegeven dat we dit echt niet zeker weten en dat er helaas teveel dieren mishandeld worden, maar we proberen zo weinig mogelijk vlees te eten sowieso. En varkensvlees wordt gemeden omdat het gewoon een dier is wat alles zou opeten en dus als ongezond wordt bestempeld.

 

Mijn man gaat werken, helpt in het huishouden, speelt met ons zoontje en kan veel plezier maken met zijn vrienden. 

We gaan graag eens samen op restaurant of naar de film. Hij is dol op mode en is een fervent You Nower.

 

Dus wat is er nu zo vreemd? Waarom zijn er zoveel mensen die hun mening klaar hebben? Weet je hoe vaak mensen tegen hem zeggen: "ah, je spreekt ook Nederlands!" terwijl hij vlot 5 talen spreekt? 

Toen hij een eigen kledingzaak had dachten mensen dat de Nike schoenen waarschijnlijk namaak waren? Hoe confronterend is dat?

En mijn ouders zaten er ook niet op te wachten toen ik zei dat ik samen was met een "buitenlander", maar je mag ze nu gerust nog eens om hun mening vragen hoor. :)

 

Ik werk zelf trouwens op een interimkantoor, en ik kom daar van alles tegen. Op zich ook wel een artikel waard! Maar ik kan je vertellen dat de echte moslims mensen zijn die hard hun best doen en netjes geïntegreerd zijn. Ik kom evenveel marginale belgen als buitenlanders tegen. Maar de cliché's in die wereld zet ik wel eens een andere keer op een rijtje.

 

En weet je, er zijn miljoenen mensen die getrouwd zijn. Weten wij veel als die gelukkig zijn en elkaar respecteren? Dat heeft allemaal niet te maken met geloof of afkomst; maar wel met respect. 

 

Dus ik ga hier afsluiten en mijn knappe moderne man eens een dikke knuffel geven. 

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0