Feta-Spinazie-flappen

Oorspronkelijk Grieks (spanakopita ofzoiets), maar wij hebben het gevonden in de Turkse supermarkt. Een recept voor iedereen die van spinazie én fetakaas én bladerdeeg houdt, of zelfs geen spinazie lust :)

Ingrediënten:

  • Spinazie (300 à 500 gram)
  • Fetakaas (200 gram of naar believen)
  • eventueel 1 ajuintje
  • 1 vel bladerdeeg (de ronde vind ik het gemakkelijkste, maar rechthoekig gaat ook)

Bereiding:

  1. Blancheer de spinazie (een bodempje water in een grote ketel, spinazie erbij en koken totdat de spinazie helemaal is geslonken)
  2. Laat de spinazie uitlekken. Knijp hem desnoods uit (van zodra het wat is afgekoeld)
  3. Snij de ajuin in stukjes en fruit even tot hij glazig is
  4. Snij de spinazie in grof stukjes
  5. Meng de ajuin en de spinazie in een kom
  6. Verkruimel de fetakaas en voeg dit aan de spinazie en ajuin toe
  7. Rol het bladerdeeg uit (normaal hebben wij ronde vellen, die snij je dan twee keer in de helft en dan maak je driehoekjes. Nu hadden we een rechthoek)
  8. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, vouw deze dicht
  9. Plooi de randjes voor de zekerheid nog eens om en druk dan de randjes dicht met een vork
  10. Zet de flappen 10 minuten in de oven op 200°C (maar houdt ze voor de zekerheid en beetje in de gaten, elke oven is anders - zoals je kan zien zijn die van ons mooi "donker bruin"...)
  11. Haal de flappen uit de oven en laat ze zoveel afkoelen totdat je ze niet meer kan weerstaan :)
  12. Enjoy!

Afwasstatus:

  • 1 ketel
  • 1 vergiet
  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 kom
  • 1 vork of lepel
x R x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0