Cookie Dough Chocolate Cake

Nota: De bruine vegen die de taart "ontsieren" zijn van een spijtvolle ganache-poging... Please don't mind!

So i turned 25 this month... En dat betekent dat ik een heel erg goed excuus had om nog eens een belachelijk ongezonde taart te maken (of twee). Wie mij een beetje kent zal weten dat ik in het geval van cake onmiddellijk op Pinterest verdwijn voor een uur of twee of meer... En man, het was de moeite waard! Dit is mijn beste taart ooit! Voorlopig ;) Bereid je voor op een overdosis chocolade en zoetigheid!

Chocolade Cake met koekjesdeeg

Het recept dat ik gevonden heb stond in cupjes, het voordeel daarvan is dat je geen flauw idee hebt van hoeveel kilo's suiker er in je baksel zitten. Het nadeel is dat je ook geen zicht hebt op hoeveel je moet inkopen voor dit recept... Ik heb ze dus even omgezet met behulp van deze handige tabel :) Gaandeweg heb ik het recept helemaal ontleed en aangepast en heb ik er een eigen recept van gemaakt. Dit recept is trouwens goed voor 12 goede eters!

Ingrediënten

 

Chocolade Cake:

  • 11/2 cup (225 g) bloem
  • 11/2 cups (330 g) witte suiker
  • 3/4 cup (90 g) cacao (geen nesquick ofzo, he!)
  • 11/2 tl baksoda [natriumbicarbonaat, ofwel zuiveringszout, wordt gebruikt voor het laten rijzen van producten]
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 cup (60 ml) olie (vb. zonnebloemolie, maar geen olijfolie)
  • 3/4 cup (180 ml) karnemelk (als je dit niet hebt, dan kan je het ook zelf maken met gewone melk en citroensap: meng 170 ml melk met 10 ml (of 1/2 el) citroensap en laat 10 minuten staan [500 ml melk + 30 ml citroensap])
  • 3/4 cup (180 ml) hete koffie
  • 2 eieren

Cookie Dough "Glazuur"

  • 1 cup (225 g) roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1/2 cup (110 g) witte suiker
  • 1 cup (200 g) licht bruine suiker (kindersuiker)
  • 2 1/4 (340 g) bloem
  • 1 tl zout
  • 1/4 cup + 2 el (90 ml) melk (op kamertemperatuur)
  • 1 cup (165 g) chocolade druppels grof in twee gehakt

Je verschrikt als je de grammen naast de cups ziet staan, he?!

nota: Tijdens de bereiding werd ik twee maal opgeroepen door het ziekenhuis, vandaar het gebrek aan foto's :)

 

Bereiding:

Chocolade Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee cakevormen in van ongeveer 22cm doorsnede en bebloem ze.
  2. Meng de bloem, suiker, cacao, baksoda, bakpoeder en zout (dit kan je doen terwijl je ze afweegt)
  3. Mix de olie, karnemelk en de eieren en voeg er vervolgens de hete koffie bij (zorg dat de rest al gemixt is zodat je de eieren niet kookt)
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed (het deeg zal vrij lopend zijn)
  5. Giet het mengsel in de cakevormen zodat ze allebei even vol zitten (ik heb letterlijk een keukenweegschaal gebruikt want ik ben een ramp in schatten)
  6. Bak gedurende 30 min (halverwege kan je de taarten eventueel eens draaien zodat ze zeker overal even gaar zijn) prik er met een satéstokje in om te controleren. Als het stokje er zuiver uit komt, dan kan je de taarten uit de oven halen en omkiepen op een rooster en laten afkoelen.

Cookie Dough "Glazuur"

  1. Klop de roomboter totdat ze er goed romig uitziet, voeg de suikers toe en klop op snel totdat het er fluffy uitziet.
  2. Zet de mixer op medium en voeg langzaam de bloem en het zout toe (op medium omdat je anders een stofwolk krijgt)
  3. Voeg langzaam de melk toe, drijf de snelheid terug op en mix totdat het er een beetje fluffy uitziet.
  4. Roer de chocolade druppels erdoorheen (je moet ze echt kleiner maken anders kan je de frosting niet goed uitsmeren)

Chocolade Cake met Cookie Dough

  1. Smeer een laag glazuur op de cake
  2. Plaats de andere cake bovenop het glazuur
  3. Smeer ook hier een laag glazuur op
  4. Eet het overige glazuur op :)
  5. Ter decoratie heb ik bloemen uit fondant gemaakt*

Afwasstatus:

  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel
  • 2 mengkommen (de mengkom van de droge ingrediënten kan je gebruiken voor het koekjesdeeg)
  • 1 maatbeker
  • 1 mixer
  • 2 bakvormen (of 1 die je 2 x gebruikt)
  • 1 mes
  • 1 snijplank

x R x

 

*Ps: Over de bloempjes op de cake ga ik sowieso nog uitweiden :)

Commentaar schrijven

Commentaren: 0