Bodyshaming?!

Waarom vinden zovelen onder ons zich toch te dik?

Zijn we niet allemaal te dik, vraag ik me soms wel eens af? (En ik heb het over onze gedachtengang, niet over ons gewicht!)

 

(Nota aan Rose: ga maar even iets anders lezen, dit is niet op jou van toepassing, you natural skinny woman hihihi)

 

Hoe komt het toch dat wij zo kritisch zijn  voor ons zelf? Zet een groepje vriendinnen samen en gooi het onderwerp bikini in de groep, dan is de kans groot dat ze zichzelf allemaal gaan afkraken, vergezeld met "jij moet niks zeggen, jij hebt wel een mooi figuur" en ga zo maar verder. 

Zijn we allemaal te dik? Zijn we allemaal niet strak genoeg? Is dit de basis van alle mislukkingen in ons leven? Is het dat?!?!

 

Of ken je dat gevoel dat je leuke kleren uit de rek of uit je kast haalt, dat je ze aantrekt met al een bepaald idee van hoe leuk je er uit gaat zien, en dan kijk je in de spiegel en dan denk je: neeeeeeeeeee. Dat was het niet!!!

Aan de spiegel zal het waarschijnlijk niet liggen . Aan de kleren? Waarschijnlijk niet. Dus dan kunnen we alleen maar concluderen dat het aan jezelf ligt.

Te dik? Niet strak genoeg? Te klein? Te breed?

 

Hmmmmm

 

Nee!!!! Doe eens niet zo gek!!! Natuurlijk is dat de reden niet!!!!

 

Wat dacht je van... niet genoeg zelfvertrouwen!!! 

 

 

 

 

 

Wij maken ons gek voor niets!!

 

Dus, hoe zit het dan?

 

Wel, de basis van alles is niet hoe je er uit ziet maar wie je bent en hoe je je voelt. Persoonlijkheid!!!

 

Daarbovenop mag je de rest van je leven bouwen!!

Kan het beter?  Vast! Niks mis mee als je jezelf uitdaagt en vindt dat het strakker kan ofzo. Dat is geen verkeerde instelling.  Maar hou op met tè kritisch te zijn... Want geef nu eens toe. Zijn mannen zo kritisch? Nee! Zijn jouw vrienden zo kritisch?  Nee!!!

 

Al ooit bij stilgestaan dat mannen meestal niet echt weten wat cellulitis nu precies is? Denk je nu echt dat de meesten daar op letten? ? Geloof me, not, die kijken en denken echt wel aan andere dingen dan aan die paar " vingerafdrukjes" die jij op je poep hebt staan.

 

Dus waarom maken we het ons zo moeilijk? Beseft iedereen wel wat er nu gebeurt hierdoor?

 

Door onze eigen kritische houding zijn we nu ineens, niet alleen aan ons zelf, maar ook aan de maatschappij, verschuldigd dat we onderstaande zaken allemaal hebben:

- elke dag gladde benen en oksels 

- geen cellulitis en liefst ook nog eens een "ik squat 1000x per dag" achterste

- lange, volle en gekrulde wimpers

- perfecte teint zonder dat je zogezegd make up draagt. Invisible. (Heh?!)

- mooi gelakte nagels, als je nog wat tijd over hebt verwachten we er een nail art ook nog op

- volle lippen (Kylie who?)

- gladde, gebronsde, strakke en natuurlijk haarloze huid (alleen dit al vergt veeeeel werk)

- een haardos nog voller als MalibuBarbie

- tieten die, ongeacht je leeftijd en aantal kids, dichter bij je nek dan bij je navel zitten

- ...

 

En wat geeft de maatschappij ons terug?  Nog meer druk. Nog meer kritiek.  Nog meer douchegel reclames met perfecte dames. 

En de mannen? Daar blijft de meerderheid van rondlopen met een saaie vormeloze outfit, vieze sokken die rechtop blijven staan als ze ze uittrekken en een bierbuik.  Want de mannen die krijgen bovenop de knappe vrouwen onder de douche, alleen maar reclames met voetbalkijkende, bierzuipende en gokkende mannen met roos.  Where is your pressure men?

Heb jij al ooit een man met een Antical in zijn handen zien poetsen? Al een man de was zien doen met de nieuwe Persil caps?  En was die man ook nog eens naakt en gespierd? ??

 

Did I made my point??

 

Dus dames. Moraal van het verhaal:

 

- focus op je persoonlijkheid. Wie straalt én zelfvertrouwen heeft kan elke outfit en elke challenge aan!

- ben je kritisch naar jezelf toe? Maak er dan een kleine uitdaging van om je zelf scherp te houden. Je mag zelf een mening hebben over jezelf maar laat anderen erbuiten. En baseer hier niet alles op en maak er geen "had ik maar.... dan zou ik..." excuus van!!

- wij zijn vrouwen. Wij kunnen multi tasken,  gevoelens tonen én wij kunnen baby's maken. Dat is meer als voldoende om elke man en elke maatschappij-druk te verslaan. Be proud!

 

Dus zijn we allemaal te dik?  F*ck you!

 

Where is my attitude?? Ah daar! Gevonden! Naast de zak Maltesers. 

:)

 

x A x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0