Breeze van Coocarooc ~ Review

Breeze van Coocarooc - Review

Kids on the move!

Wie kan zich dit nog herinneren? Dan weet je dat we dit jaar naar de zee zijn geweest en dat we CONSTANT gebruik maakten van een geleende bolderwagen... Na veel opzoekwerk, nadenkwerk en het nodige getwijfel, hebben we eindelijk de knoop doorgehakt en op het knopje "bestellen" geklikt:

 

YES, WE DID IT! We zijn vanaf nu de trotse eigenaars van een Coocarooc Breeze.

Hier is hoe ons nadenkwerk is verlopen: WAAROM

 • Waarom een bolderwagen kopen als je al een buggy hebt? Trekken is gemakkelijker dan duwen. Op het strand of in het bos is de ondergrond niet altijd gemakkelijk te doorkruisen met een buggy.
 • Je kan er veel spullen in kwijt. Man, dat ding heeft afgezien met ons op het strand! Handtas, verzorgtas, rugzakje, strandspeelgoed, jassen, laarsjes, regenhoes, knuffel (boodschappen voor een week en een pan die we pas hadden gekocht) dit gaat niet in een buggy!
 • Je kan er meerdere kinderen in kwijt. Heb je de opsomming hierboven gelezen? Zet daar nog eens twee kinderen bij (eentje van 1 en eentje van 3) die voldoende bewegingsruimte hadden om in en uit en in en uit en in de wagen te gaan.

 

Hier is hoe ons opzoekwerk is verlopen: WAT

Er zijn heel veel verschillende bolderwagens, dus we hadden een aantal voorwaarden:

 • Stevig (geen materiaal dat na een half jaar versleten is)
 • Veilig (stoeltjes met riempjes, de mogelijkheid om een maxicosi te bevestigen)
 • Goede banden (geen mini wieltjes, maar bijna kruiwagenbanden om de meest robuuste wegen te doorkruisen)
 • Afdekbaar (een kap waarbij we toch nog een zicht hadden op de inhoud van de kar)
 • Volledig opplooibaar (niet dat we een gigantische kar in de garage hebben staan of dat het slechts minimaal opplooit dat je het net zo goed niet kunt opplooien)
 • Prijs/kwaliteit (er zijn karren met een prijskaartje waar je van achterover valt, deze was ook prijzig maar in verhouding veel beter dan de anderen)
 • Groot genoeg (er moet meer dan 1 kindje in kunnen + het moet comfortabel blijven!)
 • Eventueel tweedehands? We hebben veel bolderwagens gevonden, maar de Coocarooc zijn we nergens tegengekomen! Dit kan twee dingen betekenen: ofwel is hij zo goed dat niemand hem wegdoet, OF hij is nog zo onbekend dat niemand hem heeft.

Met al deze voorwaarden in gedachten zijn we uiteindelijk bij de Breeze van Coocarooc gekomen.

ONZE MENING:


Stoepranden zijn zo gemakkelijk te nemen! Op, af, op, half af, over, naast... Je voelt er niets van, geen geschroemp.

De wagen is heel wendbaar, dus geen getrek en gesleur. Je moet er alleen aan denken dat je de wagen achter je aan trekt en dat je dus achterom moet kijken als je draait, want anders heb je dat paaltje wel mee. Oeps ;)

Om te winkelen is het ook handig. Wij hebben op wandelafstand een paar winkels liggen en de coocarooc voelt bijna aan als een winkelwagen die je mee naar huis kan nemen :)

Het opplooien van de kar gaat ook heel gemakkelijk en heel compact: opgeplooid is hij maar 70 x 67 x 27 cm. Enkel voor het opbergen in de draagtas zullen we de handleiding eens opnieuw moeten doornemen ;)

Een klein minpuntje: de rem zit vervelend. Niet dat je die vaak gaat gebruiken, maar doordat hij redelijk ver openstaat kan je niet snel even knijpen. Het is echt kijken, vingers stekken, rem beetnemen en knijpen. Je vingers op de rem laten rusten voelt niet zo comfortabel aan.

Tijdens een weekendje weg hebben we tot drie keer toe platte band gehad. De banden zijn dus gevoeliger dan dat we gedacht hadden. ALHOEWEL, de grond daar was bezaait met snoeisel van een struik met hele scherpe doornen die aan menig schoen bleven hangen. Dus de gevoeligheid van de banden is relatief. 

De dichte kap die wij hadden besteld was niet leverbaar. Door één of andere productiefout is er een tijdelijk langere levertijd. We kregen een vriendelijk bericht van de klantendienst en nu hebben we, in afwachting, een doorschijnende kap. Maar om eerlijk te zijn is die doorzichtige kap wel heel schattig. Functioneel bij regen, niet zo bij zon.

Wait a minute... Geen murphy? Natuurlijk wel, maar een kleintje :) Het logo op één van de riempjes staat op z'n kop. Hihi, one of a kind?

Dit is wat wij precies hebben gekocht:

 • Breeze basic set
 • Breeze gesloten kap - Breeze transparante kap
 • Breeze voorstuk kap transparant (ondanks het Belgische weer hebben wij deze nog niet moeten gebruiken)
 • Breeze achterstoeltje
 • Breeze veiligheidsgordel (eentje zit standaard bij het achterstoeltje, maar wij wilden er twee)
 • Breeze draagtas

Wij hebben de Coocarooc nu een dikke maand in ons bezit en we hebben er nog geen spijt van! We hebben hem al meegenomen naar het strand, naar een festival, naar de winkel en gewoon tijdens het wandelen. En ons monstertje zit lekker relaxed in zijn mooie kar, te genieten van alle aandacht die hij en zijn kar krijgen :)

 

x R x

 

Ps: Nee, je kan hem niet achter de fiets hangen ;)

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Magalie (zondag, 25 september 2016 00:23)

  Hoeveel kost zo een kar en waar kan je hem kopen? Hij ziet er wel handig uit in ieder geval. Is het echt de moeite? Wij zijn nog een oplossing aan het zoeken voor als we gaan geotracken... Zo een bolderkar is dan misschien wel een goed idee. Hoeveel kilo mag er in? Grtjs.

 • #2

  Rose (woensdag, 28 september 2016 19:53)

  @Magalie, het prijskaartje van de bolderkar is afhankelijk van het aantal opties (wij hebben ongeveer 820 euro betaald). Wij vinden het sowieso de moeite waard :) Algemeen is het laadvermogen 75kg! Op de site van Coocarooc kan je alles terugvinden: http://www.coocarooc.com/products-page/

  x R x

 • #3

  Ted (vrijdag, 18 augustus 2017 23:11)

  Waarom nergens een telefoonnummer te vinden van coocarooc. Allen via de mail bereikbaar.

 • #4

  Rose *l-a-m (zaterdag, 19 augustus 2017 08:37)

  @Ted, ik zou het niet weten. Ons contact met Coocarooc is ook via mail verlopen en zij hebben ons toen teruggebeld. Op het moment wacht ik nog op een reactie...
  Ons eerdere contact met hun was goed verlopen, dus ik hoop nu ook *fingers crossed*

 • #5

  Aninka (woensdag, 27 september 2017 15:57)

  Hi! Are you still happy with your breeze?

 • #6

  Rose (woensdag, 27 september 2017 18:07)

  @Aninka, We're happy with the breeze but not with their service... We still didn't manage to contact them. However, the breeze comes with us on every family trip. So all in all, we're happy :)