Een outfit "verspillen"?

I have an irrational fear of wasting a good outfit on an insignificant day

Vrij vertaald: Ik heb schrik om een perfecte outfit te verspillen aan een onbelangrijke dag.

Elk excuus voor comfortabel grijp ik met beide handen. De hele dag thuis: comfortabel. Werken: comfortabel. Winkelen: comfortabel. Enkel wanneer het echt moet dan is het "chique".

 

Maar ik probeer mijn leven te beteren! Ik ga mezelf meer eer aandoen!

Ik heb grote kuis gehouden in mijn kleerkast, alles wat net te oud was ging de zak in.

Meestal denk ik: ik draag het nog één keer en dan gaat het de vuilbak in... fout! Ik draag het, het gaat de was in, terug de kast in en hoppa! Vicieuze cirkel! Nu zit het in de zak en als ik mij niet meer kan herinneren wat er in de zak zit of als ik nog geen grote behoefte heb gehad om het er terug uit te halen, dan gaat het naar de kledingcontainer. En nu hoef je mij niet te bestempelen als zo’n vrouw met een luxeprobleem die veel te veel kleding koopt want ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat het merendeel van die kleren (die nu in die zak zitten) nog afstammen uit mijn middelbareschooltijd. Inderdaad. Uit het MIDDELBAAR. Nu ongeveer zo’n 10 jaar geleden. I kid you not!

Vandaar dus mijn overvolle kleerkast en nu overvolle zak(ken).

 

Mijn blauwe comfortabele sneakers zijn verbannen naar de werkschoenen. En gezien de afgeleefde staat waarin ze verkeren, hoorden ze daar al langer thuis… *Gejuich van Alice op de achtergrond*

Dit gebeurde natuurlijk nadat ik e i n d e l i j k “vervang”-schoenen had gevonden.

In een uitverkoop heb ik neutrale sneakers gekocht. Comfortabel, klassieke en neutraal (en eigenlijk afkomstig uit de mannencollectie) maar ze zien er wel mooi uit! 

Buiten oude kledij heb ik ook een te veel aan hakken (welke vrouw nu niet?) maar hier kan ik toch nog niet in snoeien. Did someone say procrastination? 

 

De gedachte is: Als er geen té comfortabele kledingstukken in mijn kleerkast ronddwalen, dan kan ik er ook geen aandoen! Mijn doel is casual-chique :)

 

Uiteindelijk ben ik dus gaan (solden*)shoppen met Alice haar essentials-lijst in mijn achterhoofd. Aangezien 1/3de van mijn kleerkast in een zak zit...

  1. De zwarte skinny – In the pocket! Uit de New Yorker (één van mijn faves)
  2. Het witte hemd – Nope, still looking… Om de één of andere reden ziet zo’n hemd er altijd te groot uit bij mij.
  3. Het jeanshemd – Gespot in de L&L! Check!
  4. Het lederen jasje – Nog niet gevonden
  5. De blazer – Al een “tijdje” in mijn bezit
  6. De maxi-tote – En dan helemaal niets meer terugvinden…Nope
  7. De nude shoes – Nope, voorlopig voel ik hem nog niet
  8. Accessoires to die for – Dit wilt voor mij ook nooit lukken
  9. De trench – Check! Deze stamt ook uit mijn middelbare tijd, maar is ondertussen al een keer vervangen geworden door een nieuwer exemplaar
  10. De sjaal – Yes, het liefst doe ik hem nooit meer uit! Ik heb een volle mand keuze

Vijf van de tien, halfway there :)

 

*Want waarom zou je de volle pot betalen voor basics die aan alle modegrillen weerstaan?

Eén gouden tip: Voordat je iets koop moet je er de gewoonte van proberen te maken om er een outfit mee samen te stellen. Lukt dit niet, dan is dit kledingstuk niet voor jouw kleerkast bestemd. Want wat heb je eraan als je een super cute rokje in je kast hebt liggen, maar je het niet kan dragen? I would know... Rokjes zijn bij mij het ideale voorbeeld want deze krijg ik dus bijna nooit gestyled! Dan liever een jurk (in gedachten zie ik mijn man al met zijn ogen draaien, wanneer heb je voor het laatst een jurk gedragen?). Oké, jeansbroek dus.

 

Om zo'n outfit samen te stellen kijk ik heel vaak naar de mensen die er rond lopen. Want in tegenstelling tot mezelf, kleden de meeste mensen zich wel op wanneer ze gaan shoppen... De paspoppen probeer ik te vermijden, want als je goed kijkt dan zie je al die “verborgen” speldjes en belachelijke kledinglagen.

 

En als er geen mensen zijn die kunnen dienen als muze, dan is er altijd nog Pinterest! Klik hier als je net zoals mij nood hebt aan wat goede-kleding-keuze-inspiratie ;)

 

Oké, tijd om mijn kledingzak voor de laatste (I swear!) keer nog even na te kijken en dan zonder medelijden die kledingcontainer in! En ondertussen zal ik ook die opgewolde hoodie, die ik stiekem nog altijd draag terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben, uitdoen...

 

x R x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0