Moussaka

Mijn man had nog eens zin in een ovenschotel… Dan maken we dat toch :)

En eigenlijk is een ovenschotel echt wel gemakkelijk; je kan duizenden recepten opzoeken of je kan gewoon wat in een ovenschaal knallen.... Deze keer wilde ik nog eens werken met courgette en aubergine, en als je die twee samenvoegt dan heb je al zo goed als moussaka ;)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje kloflook
  • 500 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 zakje aardappelpuree (shame on me, maar ze moesten op!)
  • 500ml melk
  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 1 blokje fetakaas

Bereiding:

  1. Snij de courgettes en aubergine in dunne repen (niet te dik want dan worden ze niet goed gaar!!)
  2. Fruit de ui en het knoflookteentje en voeg het gehakt toe
  3. Bak het gehakt rul, voeg het blikje tomatenblokjes toe en kruid af met peper en zout en eventuele andere kruiden
  4. "Maak" de puree... Je kan ook gewoon aardappelschijfjes gebruiken i.p.v. pureepoeder
  5. Maak een bechamelsaus: smelt de boter samen met de bloem en voeg al roerend de melk toe. Blijf roeren totdat je vindt dat de saus dik genoeg is, zet dan het vuur uit.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C
  7. Stel de moussaka samen:
  • Laagje bechamelsaus
  • laagje aardappelpuree  + peper en zout
  • Laagje courgetteschijfjes
  • Laagje gehakt
  • Laagje aardappel
  • Laagje bechamelsaus
  • Laagje aubergineschijfjes
  • Laagje gehakt
  • Laagje courgetteschijfjes
  • Laagje aardappelen
  • Laagje bechamelsaus
  • Verkruimelde fetakaas

     8.  Zet de moussaka ongeveer 40-45 minuten in de oven

     9. En probeer nu de moussaka op het bord te krijgen... Hetgeen blijkbaar onmogelijk is als je oplospuree hebt gebruikt...

   10. Smakelijk! Gelukkig is het de smaak die telt ;)

 

Afwasstatus:

  • 1 pan
  • 1 lepel
  • 1 garde
  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 2 keteltjes
  • 1 ovenschotel

 x R x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0