Koolburgers met guacamole

Wanneer zelfs ik mijn man blij kan maken met een gezonder alternatief voor de vettige hamburger, kan iedereen dat!

Ik tel geen calorieën of vetten of koolhydraten, maar ergens heb ik wel een vermoeden dat deze koolburgers gezonder zijn de standaard hamburger. En nee, het gaat hier niet over een vegetarische hamburger, daar is mijn man allergisch voor ;)

Ingrediënten:

  • Kool (spitskool of platte kool of experimenteer) - van het overschot kan je soep of moes maken
  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 pepertje
  • peper en zout
  • ongeveer 100 gram gehakt (voor twee hamburgers)
  • 1 ui
  • 2 eieren (voor twee hamburgers)

Bereidingswijze (voor 2 koolburgers):

  1. Snij twee koolbladen af en spoel deze af. Leg aan de kant :)
  2. Versnipper het teentje knoflook en het pepertje
  3. Snij de rode ui en de tomaat in kleine ieniemienie blokjes
  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado en meng dit met de knoflook, het pepertje, de rode ui, de tomaat en wat peper en zout (normaal hoort hier ook wat limoensap bij maar ik vind citrusvruchten niet passen bij hartige recepten! Jakkes!)
  5. Guacamole is klaar! Zet aan de kant :)
  6. Versnipper de andere ajuin en meng deze met het gehakt. Voeg peper, zout en/of andere kruiden toe naar smaak. Vorm hamburgers en bak deze.
  7. Bak ondertussen de twee eitjes.
  8. Kwak een eetlepel of twee van de guacamole op het koolblad, leg hier de hamburger op en vervolgens 1 gebakken eitje. Vouw het koolblad zoals een tortilla-wrap.
  9. Je kan eventueel ook nog wat (cocktail-)saus toevoegen maar omwille van het eitje en de guacamole is dit niet nodig.
  10. Het overschot van de guacamole kan je als dip gebruiken of als beleg :)

 

 Afwasstatus:

  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 lepel
  • 1 kom
  • 1 vork
  • 1 pan
  • 1 grillpan voor de hamburgers

 

x R x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0