Hoe bedoel je "oppervlakkig"?!

Jezelf goed voelen kan soms in een klein hoekje zitten...

 

 

Een aantal jaren geleden was een vriendin van ons een beetje het spoor bijster. Ze voelde zich niet zo goed in haar vel en zocht manieren om uit de dieper wordende put te geraken. En ik herinner me nog steeds dat moment dat ik met haar een diepzinnig gesprek aan het voeren was en dat ze ineens zei:"ja, maar ik ben zo oppervlakkig niet als jullie. Ik kan dat niet, zo "blij" doen als jullie!"

En ik wist op dat moment echt even niet wat zeggen. Oppervlakkig?! Hoe bedoel je? ? 

Toen ik het haar vroeg zei ze simpelweg dat ze ons oppervlakkig vond omdat we vaak over nagellak spraken en graag gingen shoppen en selfies maakten en zo van die dingen. En dat maakte ons oppervlakkig. En daardoor begrepen we dat waarschijnlijk niet, dat zij echt een depressie had. Want hoe kunnen wij nu snappen hoe het leven in elkaar zit als we er nooit bij stil staan en ons goed voelen in ons vel en zo een gemakkelijk leven hebben. 

°auch°

En ik denk dat ik toen echt twee minuten heb moeten nadenken om haar van antwoord te voorzien. Zo omvergeblazen was ik van haar oordeel.

Want dat is het maar. Een oordeel. Iemand oppervlakkig noemen is gewoon maar een oordeel. Een oordeel wat je velt omdat die persoon in jouw ogen een gemakkelijk leven leidt en nergens moeite voor moet doen en zijn tijd verprutst aan nutteloze dingen, zoals shoppen. En je weet dat ik oordelen maar niks vind en dat het naar mijn mening meer zegt over de persoon die oordeelt dan over die andere. 

Maar is dat wel zo. Heb je wel gelijk? Het is maar hoe je het bekijkt   want als ik naar mezelf kijk en naar mijn vriendinnen dan ben ik er ongelofelijk fier op dat wij ons zelf zo gemakkelijk kunnen motiveren. Slechte dag op het werk? Een uurtje bellen en de nagels lakken en ik kan er weer tegen. 

Een slechte date? Een keer onder de zonnebank of een nieuwe lipgloss en we kunnen weer verder. 

Is dat oppervlakkig? 

Misschien...

Is het daarom slecht?  

Waarom zou het! !

En daarbij, het is niet omdat het lijkt dat iemand een gemakkelijk leven heeft dat het zo is en omgekeerd! Sommige mensen klagen zich te pletter maar hebben eigenlijk in anderen hun ogen niets om over te klagen.

Dus eigenlijk gaat het over een gevoel... Je kan je goed VOELEN. 

En trouwens, iedereen die in een burnout of een depressie zit kan er alleen maar uit geraken als hij er zelf uit kruipt. Er is niets of niemand die dat voor jou kan doen. Je moet het zelf terug VOELEN... Wat is er dan mis met jezelf blij maken met kleine dingen? Wat is er dan mis om jezelf goed te voelen door dat ene bloesje of die leuke hakken? Wat is er dan mis mee als je je zelfvertrouwen wat boost door dat bezoekje aan de kapper? Ja dat zijn allemaal onnozele uiterlijkheden.  Maar ze geven mij en vele anderen wel een hele mooie boost.  

En als ik kijk naar al die bloggende dames die zoveel moeite doen voor een artikel over een nieuwe lippenstift dan ben ik fier!! Want daar kruipt tijd en moeite in en daar worden we zelf en velen anderen blij van. 

Dus wie is dan oppervlakkig?

 

En natuurlijk lost dat niet alles op. Dat verwacht ik ook niet.  Dat doet een psycholoog of een pilletje trouwens ook niet. Dus zo lang het werkt en zolang ik het kan ben ik er blij mee! 

En ja, je moet inderdaad ook niet gaan doen alsof hè. Niets zo jammer als mensen die zich super blij voor doen en 's avonds een potje janken Dan loopt het ook fout. Maar dan komen we terug aan het punt dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn, want alleen jij hebt alles in handen... Hoe hard dat soms ook klinkt.

 

Dus als jij die gave bezit om jezelf blij te maken met een roze ochtendglorie, een lekkere koffie 's ochtends of een nieuwe trui, geniet er dan van!!! 

En daarbij, het is bewezen dat als je lacht dat er al vanalles in je lichaam gebeurt... Klinkt mij de moeite om de volgende keer dat ik een mooi paar schoenen zie er eens lief naar te lachen...

 

En dan ga ik nu even ontspannen met die nieuwe scrub en bodylotion die ik net gekocht heb. °Alice lacht naar het potje bodyscrub°

 

x A x

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0