Weekends.... Aan wie besteed jij ze?

Wat doe jij eigenlijk in je weekend? 

Voor wie is jouw weekend eigenlijk? Als je al überhaupt een weekend hebt natuurlijk! :)

En wat houdt het dan in voor jou? 

Is het een week-end? Als in het einde van de week?

Is het misschien een weak end? Een afsluiter om lekker weak te zijn?

Of is het een we can't? Als in "snel, weekend want we can't anymore"?

 

Voor mij is een weekend altijd een moment van de week waarin ik iedereen iets leuks probeer te geven. Inclusief mezelf.

Elk weekend doe ik mijn uiterste best om iets leuks voor de kleine bubbel te doen. Naar de zoo, fietsen langs de boten, uren met Duplo spelen, in bad spelen, ... Noem maar op!

Daarbovenop probeer ik ook iets leuks voor de man te doen. Bijvoorbeeld een lekker ontbijt klaarzetten of 's avonds fijn een film samen kijken. Of zelf babysitten en hem naar  een leuke BBoyBattle gaan laten kijken. 

Vervolgens probeer ik één weekend op twee toch op bezoek te gaan bij mijn ouders.  Daar doe ik mezelf, bubbel en hun een plezier mee. (Whoohoo, TriplePoints!) Want dat betekent dat zij Quality Time krijgen (ik blijf daar dan namelijk meteen ook een nacht slapen omdat ze zo ver wonen) en dat mijn broer en Rose Quality Time krijgen (samen frietjes gaan eten en blogposts bespreken of gezelschapsspellen spelen als de Kids in bed liggen, dus dat telt dan meteen ook allemaal als Quality Time voor mij ook hehe).

En als ik dan toch bij opa en oma logeer kan ik met een beetje geluk ook nog eens een Girls Night out plannen met mijn beste vriendinnen waarvan de meesten dus inderdaad ook in het verre Limburg wonen. En aangezien opa en oma vroege vogels zijn zorgen die er voor dat ik s ochtends niet gewekt wordt door kleine bubbel. Fantastisch toch? Allemaal voordelen zou je toch zeggen!!

 

En dat is ook wel...

 

...en ik vind dat ook echt heerlijk. 

 

Maar af en toe zou ik toch zo graag eens helemaal niets doen. 

Geen mini verhuis en mini roadtrip elk weekend. Geen gepuzzel met de planning om iedereen, inclusief mezelf, tevreden te stellen.

Geen gepruil als ik iemand niet in de planning kan steken.

Geen chaos in huis als ik op zondagavond terug thuis kom en besef dat de grote poets en alle was natuurlijk niet gebeurd is door kabouters. 

 

Gewoon niks.

 

En dan denk ik... "niks" is een woord dat werd vervangen door "altijd" toen ik beviel... 

 

Mag ik even dromen?

 

Mijn ideale scenario:

Opstaan als ik vanzelf wakker wordt. Nee wacht, nog niet opstaan... eerst nog even omdraaien en mijn gezicht lekker in de frisse kant van mijn kussen moffelen en lekker met mijn tenen aan de onderkant van het dekbed friemelen (zijn er nog mensen die dit zo fijn vinden?)

Vervolgens in kamerjas naar beneden strompelen  om de dag te starten met een grote Latte en een witte Twix om erin te dippen en daar geen commentaar over te krijgen. 

Vervolgens mezelf al richting zetel te duwen om daar even lekker te multitasken onder mijn supercomfy dekentje:  Koffie drinken. Twix dippen. Krant online lezen.  Tv kijken. 

En als ik dan genoeg getreuzeld heb sta ik op.

Ik douche mezelf en dan begin ik op te ruimen. Of te poetsen. Of te wassen. Of stuff te verplaatsen (meubels, inhoud van kasten, kleren, schoenen, tijdschrijften, ... ).  

Dit alles zonder "schaaaaaaat,  is er nog cola? " (Husband) of " Mama wil je met mij spelen?" (Bubble)

°zucht°

Of wacht! Nog een beter idee... Eerst een paar uur gaan shoppen en dan thuis komen en lekker alles uitladen en dan beginnen met mijn opruim-wervelwind-actie. 

 

Ooooh! En helemààl perfect zou het zijn als er dan nog mensen op bezoek zouden komen. Vriendinnen. Of Rose.  Of mijn ouders. Gewoon. Spontane gezelligheid.  Mensen die niet verwachten dat ik stop met mijn activiteiten maar mensen die zich zo thuis voelen dat ze hun weg naar de frigo kennen en gewoon "hangen". Om dan 's avonds Rummikub te spelen ofzo. 

 

Maar zo gaat het natuurlijk niet. Die man en die bubbel,  die willen aandacht, en die zie ik te graag om buiten te zetten in het weekend hahaha. 

En mijn vriendinnen hebben natuurlijk ook allemaal hun leven. En Kids.  En verplichtingen.  

Iedereen heeft zijn planningpuzzel hè.  Je mag dus blij zijn als je één stukje van jou in dat van iemand anders zijn planningpuzzel gepropt krijgt.  Ik kan ook niet verwachten dat zij allemaal een roadtrip naar mij doen.

Daarbij wil iedereen zijn stukje rust. Voor velen is een weekend een moment waarin ze zich afsluiten van de wereld als het kan. Dan valt er natuurlijk helemaal niets meer te puzzelen. 

 

Als ik er over nadenk dan denk ik dat ik nog wel even mijn roadtripjes naar Limburg blijf doen. Dat poetsen en de was en inkopen en weet ik veel wat nog allemaal dat doen we wel allemaal door de week. Zo kan ik in het weekend weer een glimlach gaan toveren op iedereen zijn gezicht  die in mijn planningpuzzel zit.  En op mijn eigen snoet natuurlijk. Want eigenlijk ben ik heel erg blij met die chaos en al die gezelligheid in het weekend.

 

Onbetaalbaar.

 

Dus ik maak er van " we and... " ipv "weekend"

 

Alice belt Rose en vraagt wat de weekend plannen zijn.

 

x A x

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0