Goede voornemens en kinderen....

 

Het nut van goede voornemens is voor mij vooral het lachen nadien!

Nieuwjaar is weer voorbij en dat is toch altijd weer de tijd dat iedereen zich laat verleiden tot het maken van goede voornemens. Jaaaaa, geef toch gewoon toe. Jij hebt je vast ook weer laten verleiden!

Ik ook natuurlijk. Elke keer weer trap ik erin! Hoe hard ik ook gil dat ik er mee ga ophouden omdat het belachelijk is en weet ik veel waarom nog.

Geef toe! Ondanks dat we er zelf maken zijn we ook vaak de eersten om er eens goed mee te lachen, met die mensen die voornemens maken. Want, geef nu toe, als je echt iets wil veranderen dan moet je hier toch niet voor wachten tot het Nieuwjaar is? 

Maar heb je er al eens bij stil gestaan dat je als mama ook goede voornemens maakt bij de geboorte van je kind bijvoorbeeld? 

Of nog erger, heb je als mama al eens gesproken met mensen die nog aan de kids moeten beginnen en die allemaal van die "ik ga het toch zo aanpakken hoor" stelsels verkondigen? (People without kids don't know!)

Wel, natuurlijk heb ik dat ook gedaan.

En natuurlijk doe ik dit nog steeds. 

 

Laat ik ze hier eens op een rijtje zetten... Als geheugensteuntje voor mezelf, maar ook om eens goed te kunnen lachen als ik dit later nog eens lees want sommigen hebben het echt niet lang volgehouden! 

 

  • Voor zijn eerste levensjaar geen snoep, ijs, chocolade, ... (Oma liet hem aan een ijsje slurpen toen hij amper 5 maanden was) 
  • Geen frisdrank, enkel water of melk! (op 6 maanden kreeg hij aangelengd appelsap in de fles omdat ze in Turkije dachten dat hij anders niet genoeg zou drinken... °no comment°) 
  • Niet naar tv kijken (Toen hij een halfjaar was zat hij elke ochtend naar BabyTV te kijken terwijl ik me klaarmaakte om naar het werk te vertrekken en de man uit bed gooide)
  • Geen tut (Kind en Gezin én de crèche zeiden op 3 maanden: "Jawel mevrouw, dat is beter voor het slapen! En zo kunnen ze in de crèche uw kindje beter troosten" En hop! Ik was overtuigd) 
  • Niet te veel bijkomen tijdens de zwangerschap, zo moet ik ook minder afvallen nadien. (Ik kwam 20 kilo bij. Missie niet geslaagd)
  • Elke ochtend en avond dient bubbel zijn tanden te poetsen. (Elke ochtend lukt dankzij volhardende papa, maar 's avonds? Euh... Nog niet?)
  • Maximum een kwartiertje TV per dag. (Door de week is dit een gemakkelijke opdracht, maar in het weekend loopt dit grandioos fout. Frozen iemand? Rapunzel nog een keer?)
  • Geen commerciële invloeden in boekentassen, kleren, speelgoed, ... Ik wil geen PawPatrol of Cars rommel in mijn huis zien! (Dank je wel, ooooh, hoe mooi, een Angry Birds boekentas! °no comment°)
  • Kinderen zijn geen excuus voor vestimentaire aanpassingen (Waar komt die overload van platte schoenen dan ineens vandaan? Oops!)
  • Ik ga er voor zorgen dat mijn bubbeltje kan fietsen en zwemmen als hij nog klein is. (Euhm, is na vier jaar ook nog "klein" of ben ik toch al te laat? Shit! Achja, komaaaaan, dat is ook niet realistisch. Op zijn twaalfde is prima, toch?)

Oké...echt vlotten doet dat niet... :) 

 

Maar! Er is altijd hoop... En you know what? Ik steek mijn bubbel elke dag om 20u in zijn bedje. Dat ritueel duurt tien minuutjes en als ik de deur dichttrek weet ik dat het oké is en dat hij flink zelf in slaap valt in zijn eigen bed. 

En dat maakt van mij alsnog een supermama! 

 

°Alice steekt bubbel in bed en gaat genieten van de rust en gaat wat TV kijken met een ijsje°

 

x A x

Cola? Meteen uit het               Yummmm! Een ijsje!!                                        Een tutje?? Een tutje  

blikje!                                              Brainfreeze!                                                én een dekentje ja!

 

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0