Loco Loco Loco! ~ Review

Review: Educatief speelgoed

Geschreven door Alice

Educatief speelgoed. Wat horen we het woord toch graag. En wat zien we het toch graag op de kinderkamer staan.... Maar wordt er ook echt mee gespeeld? Heb je er ook echt iets aan? Moet het allemaal uit hout gemaakt zijn en verantwoord zijn en dergelijke?

Wel, eens denken, mijn zusje Rose schreef het laatst een artikel over technologie en kinderen en ik wilde daar even graag nog iets over zeggen. 

Er is namelijk leuk en educatief speelgoed te vinden. Neen, ik heb het niet over houten treintjes of blokkendozen. Ik heb het over twee van mijn grootste favorieten....

 

°tromgeroffel°

 

Loco en Smartgames!

 

Loco? 

Ja! Loco! Ik ken het al van toen ik een kind was, dus het gaat best al even mee. Het bestaat zelfs al 40 jaar ondertussen! Natuurlijk hebben ze er tegenwoordig commerciële figuurtjes ingestoken, maar het is dus wel educatief, batterijloos, alleen-speelbaar, top speelgoed!


Maar wat is dat dan precies, die Loco??

Loco is een doos met blokjes en een oefenboekje. De bedoeling is dat je de blokjes op de juiste antwoorden legt en dat je, na het omdraaien van de doos, zelf kan controleren als je de juiste antwoorden hebt gegeven. 

Zelf? Ja! Zelf! En met zelf bedoel ik niet mama of papa maar de Little One! Want ze werken met visuals die voor een kind gemakkelijk herkenbaar zijn.

Word je al enthousiast? Focus jij ook op het idee dat het hier over geluidsloos speelgoed gaat waarbij jij als ouder niet nodig bent én wat hem ook nog eens iets bijleert? Hoor ik je daar "alleluja, finally, waar koop ik die shizzle" roepen? :)  Wel, zowat overal! Ik ben een grote, (helaas) ongesponsorde, fan van bol.com maar je kan het ook in bepaalde boekenwinkels of andere online winkels terugvinden.


Maar vanaf welke leeftijd dan??

Wel, Loco is beschikbaar in drie vormen:

Loco Bambino: begint vanaf 2 jaar tot 5 jaar. Deze doos bestaat uit zes blokjes met symbooltjes en geen cijfertjes zoals de volgende dozen. Ik merkte wel dat mijn bubbel de oefeningen op zijn twee en een half al veel te snel maakte. 

Mini Loco: Tussen 4 en 8: Bij deze boekjes hoort een doos met 12 blokjes (met cijfers), ook weer met een kleurensysteem op de achterkant om zelf te kunnen controleren. Dit is voor mijn Bubbeltje de leukste op dit moment. De cijfers kent hij niet, maar als ik ze op volgorde leg kan hij ze herkennen en het alsnog flink alleen spelen (wie riep daar "mammiequalitytime"??)

Maxi Loco: Begint vanaf 7 jaar en loopt verder tot een jaar of 12. Hier zijn het 24 blokjes in de doos die dus goed zijn voor 24 vragen per spel en dus al een iets langere concentratie vragen. Er bestaan zelfs engelse boekjes. Uitdagingen genoeg dus. 

Wij zijn erg fan van Sesamstraat en hebben dus een aantal Loco boekjes in ons bezit van Sesamstraat. Voor mijn kleine Bubbel is het hierdoor herkenbaar en hij kan genieten van het zoeken naar verschillen, dezelfden, reeksen, ... en nog veel meer! Zeker een aanrader! 

 

Mijn tweede grote liefde bij het educatief speelgoed zijn de Smartgames. Ook hier weer een vermelding naar Bol.com waar je een heel grote collectie op kan vinden. 


Wat is nu het principe van zo een SmartGame? 

Wel, ten eerste zijn het spelletjes die je alleen kan spelen. Je leest het goed. Alleen! Dus jouw ukkepuk heeft geen "ik verveeeeeeel me, mag ik tv kijken en een koekje"excuus!!

Verder zijn de Smartgames er voor kleine kinderen én grote kinderen. 

Ik kocht de Drie Biggetjes aan, leeftijd 3-6, en ook hier scoorde ik punten!

De bedoeling? Wel, er komt een boekje bij met opdrachten. Op de foto staat (bijvoorbeeld) de positie van de biggetjes en de wolf, en de bedoeling is dat je kind de huisjesblokken zodanig op het veld plaatst zodat alle biggetjes binnen zitten. En geloof me, zelfs ik moet af en toe goed nadenken. 

Er zijn verschillende levels en vele uitdagingen!

En daarbovenop zijn er vele Smartgames!! Zelfs met houten blokken! Hoooray!!!!

 

Dus... is er een verjaardag of een andere goede gelegenheid om een cadeautje te kopen en je hebt het wel gehad met die krijsende dinosaurussen en lawaaierige politie-auto's of irritante K3 cd's, kijk dan eens naar Loco of koop eens een Smartgame! Je kind wordt uitgedaagd om na te denken en jij? Jij hebt even rust! 

 

x Alice x

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Vlijtig Liesje (vrijdag, 27 januari 2017 13:24)

    Leuk, Loco! Dat speelde ik als kind ook : )

    Voor mijn kinderen heb ik het gekocht bij de kringloop.