Waarom ik een ochtendmens wil worden

Want hoe moe ik ook was, 's avonds komen de ideeën...

Geschreven door Rose

Slaap is belangrijk voor je, dat weten we allemaal. Je metabolisme wordt beter, je onthoudt beter, het is beter voor de huid, en ga zo maar voort... Dus veel voldoende slapen is de boodschap.

 

Maar hoe komt het dat uitslapen altijd fijner is dan op tijd naar bed gaan?!

 

Waarom klinkt slapen van 01u00 tot 10u00 veel beter dan van 22u00 tot 07u00? Beiden zijn even (belachelijk) lang.

 

Ken je dat gevoel, dat je doodmoe bent? Als je (kleine) kind(jes) hebt, waarschijnlijk wel. Om 7u opstaan is een synoniem voor uitslapen (in een weekend). Hetgeen géén probleem is wanneer je op tijd naar bed gaat.

Maar ik ben een held in het maken van inschattingsfouten als het op kloklezen aankomt... Ik ben zo'n 'het is vijf na kwart na twee'-type persoon :)

 

En soms heb je (ik dus) van die dagen dat je de bal helemaal mis slaat. Bijvoorbeeld de keer dat mijn man terug komt van zijn late dienst; om dan toch nog even in elkaars bewuste aanwezigheid te zijn, hebben we samen nog wat gedronken op de bank. Maar als ik late dienst zeg, dan bedoel ik echt láát. Om 23u40 komt hij ongeveer thuis. Tel daar het bankzitten bij en je bent al snel die dag niet in je bed geraakt. Allemaal goed en wel, maar om 6u30 gaat de "wekker" weer, ons zoontje kent geen weekend, maar als je dat optelt kom je bij lange na niet aan 8u slaap.

 

Oké, tijd voor verandering, NU ga ik op tijd naar bed. *Mijn man heeft weer de late.* 'Ik laat het buitenlicht wel aan en ik zie mijn man morgen wel weer.'

20u. Zou het te vroeg zijn? Eigenlijk wil ik gaan slapen maar aan de andere kant merk ik dat ik aan het uitstellen ben. But why?

Als ik er even over nadenk besef ik dat ik nu eindelijk rust heb. Hoe erg dat ook klinkt. Nu kan ik even op de zetel zitten, op mijn gemak. Of zelfs achter de computer werken. Geen monster dat aan mijn mouw zit te trekken, de tv aan- en uitzet, op de stoelen kruipt,... RUST. Maar ik ga toch beginnen aan mijn tocht naar dromenland:

20u30. Afwasmachine inladen, speelgoed opruimen. Jips, even een toertje door het huis om de laatste afwas en nek-brekende-speeltjes op te ruimen.

22u00. Nog "snel" wat mails gecheckt en gedoucht. Echt vroeg noem ik dit niet, maar ik geraak tenminste vandaag nog in mijn bed.

Whèèèè! = synoniem voor triiiiiiiiing *kijkt op de klok*

5u40. Vijf uur veertig. Twintig vóór zes. Dat kan je toch niet menen?! Gelukkig staat de man op. *dankje* met een schuldgevoel, maar o zo moe, slaap ik nog even verder. Bij de tweede whèèèè, wisselen we van shift en heb ik toch maar net mijn 8 uurtjes slaap gehaald.

 

Maar dan: de volgende dag, wanneer het gééén weekend meer is, moet ik het monster 's morgensvroeg naar de opvang brengen. De wekker gaat om 6u, ik kleed me op mijn gemak aan (nadat ik mezelf uit bed heb moeten motiveren) en doe de deur van de kinderkamer open.

*Klak* (Wij hebben nog van die ouderwetse lichtknopjes die veel lawaai maken)

En dan krijg ik een boze blik. Are you serious? Daarna ploft het monster zijn gezicht weer in zijn matras.

Wanneer mensen soms zeggen: 'wacht maar tot het tieners zijn, dan worden de rollen omgedraaid' gevolgd door een snode glimlach. Dan kan ik die mensen (waaronder mijn ouders vroeger naar alle waarschijnlijkheid) heel goed begrijpen ;)

 

*Mijn wraak zal zoet zijn* Tenminste, als ik tegen dan een ochtendpersoon ben geworden...

 

x Rose x

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bonsje (dinsdag, 24 januari 2017 11:52)

    Hahaha mijn moeder heeft zeker wraak genomen! Die kwam met de deksels en potten en pannen al rammelen mijn slaapkamer op als ik de avond daarvoor iets teveel had gedronken ;) Mijn puberstiefje is 's avonds niet in bed te krijgen en de volgende ochtend er niet uit. Ik laat haar lekker, minder drukte in de ochtend ;)