Brownies die altijd lukken

Ik ben niet zo'n fan van chocolade, en daarmee bedoel ik een "reep chocolade". Want, dat buiten beschouwing gelaten, ben ik echt wel te vinden voor chocolade en dan het liefst in de vorm van een brownie!

De eerste keer(en) dat ik brownies probeerde te maken ging het altijd mis, totdat ik dit receptje probeerde. Deze brownies lukken altijd en met altijd bedoel ik ook echt àltijd! Zelfs als je het halfgebakken mengsel in de oven laat vallen, alles terug in de ovenschaal kwakt en verder bakt. Yep, altijd!

Ingrediënten:

  • 110 gram boter
  • 200 gram witte suiker
  • 65 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren

Nota: de hoeveelheden op de foto zijn dubbel en kunnen dus misleidend zijn (zie laatste foto) + de smeuïgheid valt niet te zien op foto ;)

 

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een keteltje (tip: als je een extra grote ketel neemt dan heb je geen mengkom nodig)
  2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng goed (deeghaken zijn hier aan te raden)
  3. Beboter en bebloem een ovenschaal/bakvorm van ongeveer 20cm doorsnede (hou het beslag het liefste onder de 4cm, het ligt er natuurlijk aan hoe dik je de brownies wilt)
  4. Stort het beslag in de ovenschaal of bakvorm
  5. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal/bakvorm mag het beslag 15min op 175°C bakken
  6. Controleer de brownies met een satéstok (de prikker moet er niet heel zuiver uitkomen maar het mag ook niet nat aanvoelen)
  7. Laat de bronwies afkoelen (in de ovenschaal of uit de bakvorm) en verdeel :)

 

Afwasstatus:

  •  1 ketel
  • eventueel 1 mengkom
  • deeghaken
  • 1 pannenlekker
  • 1 bakvorm of ovenschaal
  • 1 mes

Smakelijk!

x Rose x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0