Is de waarheid lelijk? Hoe ziet de "echte" vrouw eruit?

Real women have...

Geschreven door Rose

Mama van drieling toen haar buik zoals ze is / Fitnesscoach toont minder flatterende poses / Model toont striemen op Instagram / … [bronnen: http://www.hbvl.be/she - Instagram - Facebook - Internet - Magazines]

 

Bla bla bla

 

Kunnen ze niets nieuws meer verzinnen? Zijn we zo ver van de realiteit verwijderd dat mensen alles geloven totdat het tegendeel is bewezen? Kunnen mensen zelf niet meer helder nadenken?

Iedereen weet dat Photoshop bestaat, iedereen weet zelfs wat make-up of de juiste belichting kan doen. Maar waarom moet iedereen dan bewijzen hoe het “echt” is en worden ze daarvoor geprezen?

 

Ik vind het goed dat modeblaadjes hun modellen niet photoshoppen totdat er geen navel meer overblijft, maar om nu te gaan beginnen met overal 'zo is het echt' te plaatsen, dat gaat er toch over (vooral wanneer die foto’s onder perfecte belichting en met mooie make-up gemaakt zijn – maar dat terzijde ;) ).

Dat één iemand laat zien hoe het echt is, chapeau, dat is durven. Maar nu lijkt het alsof iedereen zo'n plaatje in de wereld wilt gooien. Sorry, maar wij weten hoe het écht is, ik hoef maar in de spiegel te kijken. Geen sixpack als ik zit hoor (ook niet als ik rechtsta trouwens, haha)

 

Oké, het is fijn om te weten dat je niet alleen bent, maar dat had ik ook helemaal niet gedacht hoor. Er is niets in mij dat dacht dat al die supersterren/modellen/rolmodelmama’s er strak en afgelijnd uitzien als ze thuis op de sofa zitten. En ik kan toch heus niet de enige zijn.

 

Maar ik kijk liever naar mooie foto's (lees: niet overdreven ik-heb-geen-moeite-gedaan slonzig maar ook niet ge-photoshopt over-the-top perfect).

 

Ik ben absoluut niet voor het onrealistische beeld dat er wordt (of is het werd?) opgelegd van de strakke mama's, magere modellen en perfect gemaquilleerde werkvrouwen. Maar soms is het zo nu eenmaal. De waarheid is niet altijd "lelijk".

 

‘Echte vrouwen hebben rondingen.’ ‘Echte mama's hebben striemen.’ "Echte"... dus... als je geen striemen hebt ben je geen echte mama? Is dat het beeld dat er nu opgelegd wordt? Ook niet echt medemens-lievend als je het mij vraagt. Net zoals skinnyshaming even erg is als fatshaming.

 

Kunnen we niet gewoon zeggen dat er geen voorwaarden zijn? Iedereen heeft zijn zogenaamde minpuntjes, de ene al wat zichtbaarder dan de andere. Er zijn geen voorwaarden aan vrouw-zijn!

Ik denk dat de meeste mensen ook wel voor zichzelf kunnen uitmaken wat echt en nep is als ze door de boekjes bladeren.

Als je een fitnessmodel volgt op Instagram, dan krijg je mooie foto's te zien van strakke lichamen. Net zoals een model mooi zal staan wezen op elke foto, en de make-up van een visagiste perfect zal zitten. Dat is hun werk.

Een schoonheidsspecialiste waarvan de make-up op niets trekt of een kapster met uitgroei en dode puntjes, zal ook geen klanten lokken. Net zoals een fitnesmodel met een buikje.


Wie weet nog hoeveel commotie er werd gemaakt toen dit fitnessmodel geen groot genoeg buikje had om 32 weken zwanger te zijn. Maar er wordt wel geloofd in "I didn't know I was pregnant"-situaties. Lees: carnaval-vierende vrouw bevalt plots van een gezonde tweeling (en had al twee kindjes dus ze wist zeker wel hoe het was om zwanger te zijn).


Dan kan je denken 'echte vrouwen zien er zo niet uit', maar waarom zijn dat dan geen echte vrouwen? Ze hebben gewoon een ander beroep, een ander doel. Het is voor iedereen haalbaar maar dan moet je je prioriteiten verleggen en dat is aan jou.

Ik hoef geen strak fitness-lichaam (ik heb niet eens voldoende motivatie om loopschoenen aan te doen) en ik wil ook geen uren voor de spiegel besteden (enkel mascara is voor mij goed genoeg).

 

Ik kan wel genieten van hun foto's. Mooi. That's it. Misschien zelfs wat inspiratie opdoen, maar ik ga me er niet aan spiegelen, ik weet wel beter. Mijn waarheid is mooi genoeg. En de jouwe ook* :)

 

*Tenzij je een vreselijk slecht karakter hebt, maar dat kan je aan de buitenkant natuurlijk niet zien ;)

 

x Rose x

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Bonsje (maandag, 13 februari 2017 10:46)

    Wij zijn idd allemaal echte vrouwen, daarom maak ik ook elke selfie een keer of 3 �

  • #2

    Rose (donderdag, 16 februari 2017 17:00)

    @Bonsje, de nagel op de kop! Het is niet omdat we echt zijn, dat we niet het beste van onszelf mogen laten zien ;)