Life after Motherhood bestaat 1 jaar!

Happy Birthday to us!

Geschreven door Alice & Rose

Hiep, hiep, hoera! Life After Motherhood bestaat 1 jaar! 

We zijn niet de grootste, bijlaaaaaaaange niet, maar we beginnen stilletjes aan onze weg naar Bloggersland wel te vinden. Die weg is trouwens lang niet zo vanzelfsprekend als dat sommigen het doen uitschijnen. 
Het is moeilijk om op te vallen in een tijdperk waarin iedereen letterlijk alles op internet kan gooien, zeker wanneer het promoten van je eigen blog aanvoelt als het voorlezen van je dagboek. Aan de ene kant wil je dat mensen je kennen, aan de andere kant voelt een beetje mysterie ook niet zo slecht... *Dilemma's, dilemma's* Zeker voor iemand die al een tijdje geleden afscheid had genomen van het hele Facebook-gebeuren.

Maar hoe begon het eigenlijk allemaal?
 
Wel, dat is misschien ook wel leuk om eens te horen. Want ik denk wel dat veel mensen willen starten met bloggen. Maar om het dan ook effectief te doen is toch nog wat anders. Ik, Alice, had bij de geboorte van mijn eerste Bubble al eens een profiel aangemaakt op Blogger en er ook al eens wat artikels opgezet. Qua layout en dergelijke is dat natuurlijk peanuts. Maar toch bleef het kriebelen. Ik wilde zo graag echt bloggen! Dus vroeg ik aan mijn BFF als ze mee wilde doen. Zij werk namelijk in de beauty business dus ik zag de gratis pakjes al elke maand door de brievenbus vallen. Ons Jimdo account werd opgestart en er werd veel gebrainstormd. Heel veel... Maar dat was het dan ook. Er kwam verder gewoon niks van in huis. En toen ik, Alice, op een dag dit vertelde aan Rose, wist zij me te vertellen dat ze ook al artikels had gepost op de Nutricia Baby pagina. Een blik naar elkaar en een aarzelende "zullen wij anders samen schrijven?" was het (echte) begin van Life After Motherhood. Mijn BFF werd bedankt voor bewezen diensten (no worries, ze is nog steeds mijn BFF, en als ze dit leest:"hopelijk besef je ooit dat je een geweldige blogger of zelfs vlogger zou kunnen zijn, you Shrimpie!") en Rose en ik begonnen met lay-outs te kiezen, logos en teksten te maken en noem maar op. En dit keer bleef het niet bij alleen ideeën! 

Dat brengt ons naar het volgende...

De moeilijkheden bij opstart!
 
Ik herinner me deze periode als vrij klungelig. Begin maar eens je weg te zoeken op al die verschillende sites en sociale media! Kies je Wordpress, Wix, Jimdo of Blogger? Heb je een naam? Is deze nog beschikbaar op al die andere plekken zoals Instagram, Facebook, Twitter en noem maar op? En hoe fix je je eerste volgers? En als je dan als beginnende blogger gaat zoeken naar interessante artikels om meer te leren, wel, dan maak je waarschijnlijk meteen ook kennis met iets heel lelijks in blogworld! De clickbaits! Ik werd er gek van. Dan denk je een handig artikel te hebben gevonden en dan leer je nog niets! En het grappige was dan nog dat we door iedereen gevonden en gelezen wilden worden, maar dat we niets tegen onze eigen vrienden en familie durfden te zeggen! Haha! Nu zijn we de schaamte voorbij en delen we probleemloos de meest gekke en persoonlijke verhalen en delen we zelfs ons eigen visite kaartje uit!!

 

Het eerste teken dat we toch gevonden werden kwam uit een heel leuke hoek!

 

De Liebster Award!

 

Drie maanden na onze opstart kreeg ik, Rose, een telefoontje van Alice. "We hebben een awaaaardddd!" (Eigenlijk had ik eerst drie gemiste oproepen, maar dat terzijde), "Een wat?". Blijkbaar bestaat er zoiets als de Liebster Award die bloggers onderling uitdelen aan beginnende bloggers. Voor mij was dat hét bewijs dat onze blog ook daadwerkelijk werd gelezen want met onze gratis blog hadden we totaal geen kijk in onze statistieken. Waar we overigens nog steeds niet het fijne van weten. *Misschien toch maar eens een Blogboek voor Dummies aanschaffen?* (wat zei je over SEO en analytics?? )

 

En toen kwam Sam The Lamb het huishouden van Alice binnenhuppelen, inclusief een vermelding naar onze blog op de Facebook pagina van Zazu!! Ons allereerste (en tot nu toe enigste °no pressure ° ) blog-cadeautje! The bubble is helemaal happy met zijn nieuwe vriendje, net zoals Alice die nu in principe haar blog-doel heeft bereikt! (1 cadeautje was mijn doel. Hahahaha.)

 

Nu, een jaar later, zijn de ideeën nog lang niet op, zeker niet met nog twee kleine spruiten in aantocht. Aan inspiratie voor nieuwe artikels zal er dus geen gebrek zijn, aan bijpassende foto's daarentegen... Blijkbaar zit de moeilijkheid zich niet in het schrijven van de artikels maar in het ontbreken van een Instagram-waardig huis, want waar moet je anders die perfecte foto's maken?

 

Alice en Rose zullen dus niet snel uit de blogwereld verdwijnen, maar weet jij wel wie wij zijn?! Awel? Ik denk het niet. Want volgens mij is die introductie er nooit van gekomen… In de About Us, kan je wat grove informatie over ons vinden, maar laten we ons nu eens verdiepen.
Even voorstellen:
 
ALICE
Iiiiieeeeloooooooo, ik ben Alice. En ik leef wel degelijk in Wonderland. I do... Every day... :)  Na een depressieve tiener periode (er is nog hoop voor iedereen) ontdekte ik een roze bril die ik sindsdien niet meer heb afgedaan. Ik ben er stiekem trouwens van overtuigd dat er elfenstof in mijn haar zit verstopt, dat elke keer weer vrijkomt als ik er mee wapper en vervolgens voor leuke dingen zorgt. Die leuke dingen zijn bijvoorbeeld mijn geweldige man, die absoluut niet in het plaatje "huiselijke, nieuwe man" gestopt kan worden en mijn geweldig zoontje, AKA The Bubble. Verder heb ik geweldige ouders (mijn jeugdherinneringen lijken wel uit Bokrijk, anno 1900 te komen, zo ouderwets maar goed, werden we opgevoed) en een geweldige broer, die vervolgens trouwde met een of andere Rose... Die jullie vast ook kennen ondertussen...
Mijn hersens kronkelen nog harder dan mijn haren en mijn eigen mama kan me maximum één dag verdragen of ze wordt knettergek van me... 
 
ROSE
Hallo, mijn naam hier is Rose. Door Alice word ik omschreven als de crazy one en bezongen als "she's a maniac". Iets met perfectionisme en gekke ideeën. 
Naar grote verwondering van de 15-jarige ik, ben ik getrouwd en heb ik een zoontje. En om mijn vroegere toekomstbeeld van het crazy-cat-lady helemaal teniet te doen, heb ik niet eens een kat maar wel een "grote gevaarlijke" hond ;)
Ik werk als verpleegster maar dat weerhoudt me er niet van om eerst te lachen en dan pas te helpen wanneer iemand valt (mezelf inclusief). Ik kan vrij perfectionistisch zijn maar ook een totale chaoot. Die gulden middenweg is bij mij nog steeds een beetje zoek. Met andere woorden: tegenstrijdigheden zijn mij niet vreemd! 
Enkele feitjes over mezelf: ik ben een eeuwige twijfelaar, ik kan niet liegen, ik hou van desserts maar ik heb niet zo graag zoet, ik wil nog altijd een kat, ik hecht té veel belang aan té kleine dingen, ik hou van tekenen, ik kan heel "blond" uit de hoek komen maar ik ben van nature een brunette, ik ben nog altijd op zoek naar een roze bril, ik hou van vintage, minimalisme is niets voor mij en mijn lievelingsdier is het schaap.
O ja, tot nu toe zit ik nog altijd middenin een verbouwing waar geen einde aan lijkt te komen. Purschuim, kale bakstenen, loskomend behang en verschillende stroomkabels kleuren mijn leven.
Wil je ons nog beter leren kennen, neem dan een kijkje op onze blog! Rechts van deze tekst (of hieronder als je mobiel aan het lezen bent) kan je verschillende *interessante* categorieën vinden. Wil je je liever laten verrassen dan is er ook de blog-roulette, klik op een fotootje en lees een leuk artikel ;)
Enjoy!
x Alice & Rose x

Commentaar schrijven

Commentaren: 0